SVE ŠTO ZAMISLIMO MOŽEMO I DA POSTIGNEMO

Ništa u životu nije nemoguće, samo se ne trudimo dovoljno: Uz pravilo 40% nizaćete uspehe na svim poljima!

Život ume da bude stresan, ali uz pomoć pravila 40 posto ćete biti bliži uspehu

 

Lifestyle
Autor:
Foto: Shuterstock

 

Svi se divimo upornim i jakim ljudima koji ne posustaju ni pred jednom preprekom, za tim osobinama svi čeznemo. Kako postati takav i kako prebroditi sve poteškoće sa lakoćom. Da li je to uopšte moguće? Koje osobine treba razvijati?

 

Ono na čemu treba najviše raditi je sposobnost prevazilaženja napada anksioznosti pada motivacije. Nije retko da već prva prepreka na koju naiđemo izazivaju paniku i želju da odustanemo. Dakle, neophodno je naučiti savladati osećaje koji nas samo sputavaju.

 

Zmislite na trenutak samo koliko biste više postigli u životu da vas starh od izazova nije sputavao i udaljio od cilja.

 

Uz pravilo 40 % ništa nije nemoguće. Kada mislite da ste učinili sve što je u vašoj moći, zapravo ste dali samo 40 % svojih mogućnosti, kažu i straživanja.

 

Ovo niko ne želi da dobije za Novu godinu: Ne bacajte pare na ovakve poklone!

foto: Shutterstock

Dobro pročitajte još jednom poselednju rečenicu. Neka to bude vaša mantra koju ćete ponavljati svaki put kad se nađete pred nekom preprekom i čini vam se da dalje ne možete. Čim izgvorite ovu rečenicu na glas, motivisanije ćete se osećati.

 

Ništa u životu nije nemoguće, sam se mi ne trudimo dovoljno. Upornost je ključ mnogih dobijenih bitaka.

 

Da, život je nepredvidiv i ima naviku da nas iznenađuje okolnostima koje nam nameće, ali ne žurite da osustanete istog trenutka. Zastanite na minut i ponovite mantru 40%.

 

Ukoliko ne uspe iz prvog puta, izgovorite ovu rečenicu još jednom, a ako ni to nije dovoljno, ne libite se da je ponovite još nekoliko puta. Na kraju će vas obuzeti osećaj da vi možete to da postignete.

 

Ova metoda deluje kao placebo efekat, s razlikom što je zaista i učinkovit. Ponavljanjem ove mantre pokrećete mehanizam koji pomaže da postanete jači i istrajniji.

 

Oni nikada nisu zadovoljni sobom: 3 horoskopska znaka koja večito pate!

foto: Shutterstock

Najbolji način da prevaziđete sve prepreke je sledeći: Prvo učinite sve što možete, pa ako vam ne ide od ruke, ponovoite ovu mantru za dodatnu motivaciju. Iznova pokušavanje je delotvormo jedino ukoliko imate veru u to što radite.

 

Život je previše kratak da bismo posustajali i bežali od snova. Razvijte mentalnu snagu koja će vas daleko odvesti u životu.

 

Sposobni smo za mnogo veće stvari nego što to mislimo. Samo uključite prekidač u svojoj glavi i razmišljajte ovako: "Učinio sam sve što sam mogao. Ali to nije ni pola onoga što mogu. To je samo 40%! Stoga napred!"

 

Zovu je živi anđeo: Zašto nam se čini da je Ajra izuzetno nesrećno dete? (FOTO)

 

 

(stil.kurir.rs)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...