poučno

Dok čekamo bolje prilike život prolazi pored nas: Ne zaboravite da uživate u sadašnjem trenutku!

Pravilo dobrog života glasi, uživajte u sadašnjem trenutku

Lifestyle
Autor:
Dok čekamo bolje prilike život prolazi pored nas: Ne zaboravite da uživate u sadašnjem trenutku!
Foto: Shutterstock

Uvek sam postavljala sebi ciljeve i pravila planove koje moram da dostignem. Moj život se sveo na to da bez prestanka razmišljam o budućnosti i potpuno sam zaboravila da uživam u stvarima koje se oko mene dešavaju.

Moje telo i mozak su bili u stalnom grču, ali nikako nisam bila bliže cilju. Ono što je najčudnije je da kada sam prestala toliko da brinem o onome što će biti i počela više pažnje da obraćam na sadašnjost, ideje su samo počele da mi naviru i rezultati su postali vidljivi.

Dok nisam počela život da gledam iz druge perspektive i naučila da se radujem stvarima koje se trenutno dešavaju bila sam fizički i emotivno iscrpljena. Paradoksalno, ali stavri koje sam jako želela su me činile nervoznom i nezadovoljnom.

Ovako se pravilno zaliva i neguje orhideja: Sprečite propadanje ovog divnog cveta!

foto: Shuterstock

Zato sam jednog dana ustala i rešila da započnem život sa potpuno novim principima. Prestala sam da puno očekujem i da stvaram iluzije. Odlučila sam da se fokusiram na uživnje u sadašnjem trenutku.

Počela sam da cenim ono što mi život trenutno daje, jer budućnost će doći. Sudbinu ne možemo da kontrolišemo i savršen plan ne postoji. U redu je imati ciljeve, ali ih se ne držati slepo.

Dok jurimo ka budućnosti, život nam prolazi. Ne želim da jednog dana ustanem, a propustila sam druženje sa porodicom o prijateljima, samo zato što sam bila zaslepljena uspehom.

Ne čekajte na savršenu priliku

Kada pravimo neke planove, uvek čekamo da se okolnosti slože i trenutak bude savršen kako bismo započeli nešto. Ono što sam naučila je da takav momenat nikad ne dođe. Ukoliko nešto želite, počnite sa tim sada. Ovaj trenutak, ovaj momenat je taj savršen koji čekate.

Ne očekujte da sve ide glatko

Da sam znala ovo ranije, moj život bi bio mnogo jednostavniji i bila bih mnogo mirnija. Na putu do uspeha, očekuje nas pregršt prepreka koje su sastavni deo svakog života, pa se ne vredi nervirati zbog njih. Niko nije postigao velike stvari, a da pritom nije barem jednom pao.

Rituali za bogatstvo: Promenite ove sitnice i privlačićete novac kao magnet!

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs