ljubav prema sebi

Iskrenost je seksi: Novi Instagram trend će svi obožavati!

Influenseri i veliki brendovi otkrivaju novu iskrenost

Lifestyle
11:28h Autor:
Iskrenost je seksi: Novi Instagram trend će svi obožavati!
Foto: Profimedia

Društvena mreža Instagram postavila je nove standarde poželjnog izgleda figure. Savršene poze, besprekorna koža i ravan stomak - ono što je dugo bio standard na Instagramu, postaje polako prevaziđeno.

Instagram je i mesto gde se otkrivaju pozitivnost i raznolikost. Čak se i veliki brendovi poput H&M postepeno udaljavaju od predstavljanja savršeno postavljenih figura na fotografijama.

Linda, Kristi, Sindi, Naomi: Sedam najpoznatijih citata čuvenih supermodela iz 90-ih! (FOTO)

foto: Shutterstock

Jedan švedski modni lanac se prošle godine odrekao retuširanja fotografija modela. Od tada se prikazuju i strije i bore. U aktuelnim kampanjama društvenih medija sve više na značaju dobijaju modeli, koji nisu 90-60-90 idealno građeni.

Kretanje telesne pozitivnosti polako je dostiglo svoju publiku. Vetar je promenio svoju stranu: ljubav prema sebi je novi perfekcionizam. Ljubav prema sebi i iskreno prihvatanje sebe su novo seksi!

Ovaj trend odnosi se i na lice. No-make-up postao je novi trend. Da u razvoju prirodnosti leži nešto više, pokazuju i slike poznatih glumica, pevačica, modela i influenserki na Instagramu, koje se trude da izgledaju što prirodnije.

Izmislio supermodele, spavao sa maloletnicama: Žizel Bundšen je sebično čudovište, Hajdi Klum nemačka kobasica bez talenta! (FOTO)

Sve zvuči odlično, zar ne? Konačno možemo da prihvatimo svoja obeležja i da ne sledimo više nedostižne idelne slike koje nam se nameću.

Nažalost, nismo još stigli tako daleko.

Na društvenim mrežama još uvek su aktuelni bjuti filteri i savršeno nameštene poze na fotografijama.

Krupnije žene, kao što su sportistkinje i fitnes zvezde i dalje se suočavaju sa negativnim komentarima i kritikama. Poznata teniserka Serena Vilijams jedna je od meta ovizh komentara. Ona je nekoliko puta javno govorila o tome i upozoravala na standarde koji se ženama konstanstno nameću. Jedna sportska influenserka bila je čak kritikovana što je ostala verne treninzima tokom trudnoće.

Prihvatanje raznolikosti u društvu i društvenim medijima biće moguće tek kada budemo dozvolili svima da budu ono što jesu.

(Stil.kurir.rs)

Ko se sve zabavljao sa supermodelima 90-ih: Karla Bruni izazvala skandal! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs