Roditeljstvo

7 surovih istina koje kćerke moraju saznati od majke: Da devojčica izraste u jaku ženu!

Nema jače veze od one između majke i kćerke

Vaše dete & vi
Autor:
7 surovih istina koje kćerke moraju saznati od majke: Da devojčica izraste u jaku ženu!
Foto: Shutterstock

Prema istraživanju, veza između majke i kćerke je najjača od svih veza. Kad je reč o kćerki, majka je u stanju da pročita i ono između redova i sazna šta se dešava u glavi njenog deteta. To je razlog zašto u tinejdžerskom periodu kćerke najčešće "beže" od majke.

Tokom ove faze, od izuzetne važnosti je biti iskren prema svom detetu što je više moguće. Možda to sada i ne znaju, ali najviše ima treba vaše vođenje tokom ovih godina.

Sakupili smo 7 istina koje majka mora saopštiti kćerki tinejdžerki:

1. Za par godina mogu da te izbacim iz kuće - postaraću se da učiš i upišeš fakultet. Obrazovanje je obazno i pomoći će ti u daljem životu. Ali ako sa 18 godina odlučiš da radiš i da se ne obrazuješ dalje, letiš iz kuće. Samostalna si - snađi se!

2. Bajke su laž - romantični filmovi koje gledaš, knjige koje čitaš su laž. Svet je okrutan, niko nije savršen i za ljubav, brak i decu, moraš se boriti.

3. Ne želim ništa od tebe - donela sam te na ovaj svet jer sam te htela, ne duguješ mi ništa. Slobodno radi šta želiš, ali imaj na umu da svaki postupak ima posledicu.

4. Ne verju nikome, čak ni meni - "majka najbolje zna" nije tačna pretpostavka. Ja imam drugačiju perspektivu koja nije nužno ispravna. Znaj šta želiš i budi sigurna u to.

5. 9 od 10 tvojih planova će propasti - na tebi je da ustaneš i da se boriš. Život čine usponi i padovi. Najvažnije je da nikad ne posustaneš.

6. Nikad nećeš moći da ugodiš svima - zbog toga je najvažnije da ugodiš sebi.

7. Uvek ću biti tu za tebe, ali ne oslanjaj se na mene - bez obzira šta radim, kad me pozoveš doći ću i pomoću ti. Ali ne očekuj od mene da rešavam tvoje probleme, da vodim tvoje ratove. To je tvoj posao.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs