studija tvrdi

Istraživanje pokazalo: Ako volite gorku kafu preti vam ovaj psihički poremećaj!

Loša vest za ljubitelje gorkog ukusa kafe

Lifestyle
21:42h Autor:
Istraživanje pokazalo: Ako volite gorku kafu preti vam ovaj psihički poremećaj!
Foto: Shutterstock

Sklonost biranju gorkih napitaka može da ukaže na poremećaje ličnosti naklonjene narcizmu, sadizmu i apatiji, pokazala je studija.

Istraživanje austrijskog Univerziteta u Insbrucku objavljenom u časopisu Apetite, konzumiranje nezaslađene kafe je dobro za zdravlje i održavanje linije, ali ne i za psihu.

Studija je obuhvatila hiljadu ljudi muškaraca i žena prosečnog doba od 35 godina.

Takođe, grupu su podelili u dve podgrupe kako bi dokazali svoju hipotezu. Prvoj polovini ispitnika dodeljena je lista namirnica na kojem je jednak broj hrane gorkog, slatkog, kiselog i slanog ukusa.

8 znakova da kafa ne prija vašem telu: Izbacite kofein što pre!

foto: Shutterstock

Tako su se na listi našle rotkvice, čokoladni kolač, sirće i slične namirnice, a ispitanici su svakoj vrsti hrane morali da datu ocenu od jedan do šest.

Osim toga, morali su da odgovoraju na upitnike ličnosti. Prvi upitnik je merio koliko su ispitanici agresivni, što su testirali kroz ispitanikovo ocenjivanje tvrdnji poput: "Ako me se isprovocira, mogu nekoga da udarim."

Drugi upitnik je ispitivao prisutnost osobina poput psihopatije, narcisoidnosti ili makijavelizma, a sve to kroz izjašnjavanje ispitanika slažu li se s tvrdnjama kao što je: "Sklon sam da manipulišem drugima kako bih ostvario svoj cilj."

Ovako se pravilno kuva turska kafa: Probajte na stari način - bolju nikad niste pili!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs