Obratite pažnju

Svaka žena treba da zna: 4 zakona za letnju higijenu bikini zone!

Povećana lična higijena je od presudnog značaja za zdravlje žena leti zbog vrućina i pojačanog znojenja
Lepi & Zdravi
23:44h Autor:
Svaka žena treba da zna: 4 zakona za letnju higijenu bikini zone!
Foto: Shutterstock

Zbog pojačanog znojenja leto i vrućine traže i povećanu ličnu higijenu, pa tako i intimne delove tela treba da negujemo pažljivije. Držite se sledećih četiri zakona za održavanje higijene i svežine "tamo dolje" kako biste opušteno uživali u letnjim danima:

1. Koristite sapun bez mirisa

Zahvaljujući sposobnosti vagine da se sama čisti, najbolje bi bilo da je perete samo običnom vodom. Ako ipak ne možete da izostavite sapun, koristite onaj neutralni, odnosno bez mirisa. Vagina nikada ne sme da se pere iznutra jer se tako ispire i zdrava bakterija što pak može da poveća rizik od polno prenosivih bolesti, upala i drugih infekcija. Ako vas muči neobičan miris vagine, obratite se ginekologu.

Vagina i neprijatan miris: Zbog čega nastaje i kako ga se rešiti?

2. Pažljivo birajte donji veš

Čipkaste, satenske i gaćice od sintetike tokom leta bi trebalo da izbegavate u širokom luku. Takav veš zadržava vlagu zbog čega vrlo često kad je vrućina može da izazove gljivične infekcije. Najbolji izbor biće gaćice od sto odsto pamuka koje su prozračne i ne zadržavaju vlagu. Takođe, iz mokre odeće za vežbanje i kupaćeg kostima presvucite se što pre.

Zdravlje i gaćice: 4 opasne stvari u vezi sa donjim vešom!

3. Koristite dobre intimne maramice

Uvek uz sebe imajte paketić intimnih vlažnih maramica kako biste se osvežili. Kupite maramice koje su potpuno prirodne, ne sadrže alkohol i biorazgradive su.

6 najvećih laži o vagini: Svi smo poverovali u njih!

4. Rešite se uraslih dlačica

Jedna od nuspojava depiliranja voskom je povećana sklonost ka uraslim dlačicama, koje nijedna žena ne želi na svojoj bikini zoni kad se skine u kupaći kostim. Za sprečavanje urastanja dlačica napravite piling bikini zone dva dana nakon depilacije.

Limun i mak u službi lepote: Napravite efikasan piling za nežnu kožu!

Koristite piling koji sadrži samo prirodne sastojke. Piling radite svaki dan i tako ćete zadugo da sprečite urastanje dlačica. Nakon pilinga, na suvu kožu nanesite preparat protiv urastanja dlačica koji će da smiri kožu i još više da smanji mogućnost urastanja.

Urasle dlačice nikada ne pokušavajte da iščupate. Bakterije na rukama mogu da naprave više štete nego koristi i da uzrokuju infekcije i ožiljke.

Urasle dlačice: Otklonite ih na prirodan način i sprečite njihovu pojavu za sva vremena!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs