rešenje postoji

Januarska depresija zaista postoji: Evo kako da je efikasno izbegnete!

Čini nam se da je nepisano pravilo da nakon praznika nastupa januarska depresija

Saveti stručnjaka
Autor:
Januarska depresija zaista postoji: Evo kako da je efikasno izbegnete!
Foto: Profimedia

Ne kaže se bez razloga da je januar najdepresivniji mesec u godini: prazni računi, povratak na posao, virusi i grip, neželjeni kilogrami. Kako se izvući iz toga?

Najgore što možemo da učinimo je da joj se prepustimo. Postoji nekoliko načina kako je možemo pobediti:

Promena izgleda

Nova godina - nova ti! Promena ne mora biti drastična, a čak i najmanja je dobrodošla. Najupečatljivija promena svakako je promena boje ili dužine kose, ali ako nisi spremna za taj korak, možeš jednostavno napraviti frizuru kakvu ne nosiš svakodnevno.

Sređivanje frizure: Kako da same napravite lokne, talase, ili ispravite kosu!

foto: Profimedia

Ako si verna nude ruževima, probaj da ih zameniš nekim upečatljivijim bojama poput crvene, ružičaste ili narandžaste. U svakom slučaju, sigurne smo kako ćeš se nakon promene bolje osećati.

Vežbanje

Jedan od najučinkovitijih načina za uklanjanje depresije je - znojenje! Tokom vežbanja telo otpušta endorfine, poznatije kao hormone sreće. To uveliko pomaže u borbi protiv depresije, a vežbanje je dobro i za fizičko zdravlje.

Vežbanje tokom zime: Kako da nadomestimo nedostatak sunca i vitamina D!

foto: Profimedia

Nakon nekog vremena primetićeš i prve rezultate što, takođe, pozitivno deluje na raspoloženje.

Generalno čišćenje

Da, znamo da ti ovo nikako ne zvuči kao dobra ideja, ali, veruj nam, pomaže! Jesi li primetila da budeš srećnija nakon što se rešiš bespotrebnih stvari u ormaru, ali i u celom stanu? Nered i gomila stvari mogu negativno uticati na naše raspoloženje.

5 saveta kako da vam kuća uvek bude uredna: Trikovi najslavnijeg gurua za čišćenje!

foto: Shutterstock

Prema tome, čišćenje na neki način može imati katarzičan učinak i čini nas srećnijima. Osim toga, čišćenje je odličan način da se pokreneš nakon lenčarenja tokom praznika.

Šetnja na svežem vazduhu

Zatvaranje u kuću nikako ti neće pomoći u borbi protiv depresije. Upravo zbog toga bi trebalo da provodiš što više vremena na svežem vazduhu. Pozovi prijateljicu ili partnera u šetnju ili na planinarenje.

Svež vazduh isceljuje, biljke unose mir: 10 pravila koja teraju nesreću iz doma!

foto: Shutterstock

Ne samo da ćeš uživati u svežem vazduhu, nego ćeš u razgovoru s njima zaboraviti na sve probleme koji ti izazivaju depresiju. Treba li napomenuti i da ćeš nakon toga spavati kao beba? A svi znamo da je kvalitetan san takođe poželjan u borbi protiv depresije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs