Saznajte

Ovo su znaci da vam je telo kiselo: Kako da ga alkalizujete u rekordnom roku!

Vreme je da promenite način ishrane i alkalizujete svoje telo kako ne bi bilo podložno uticaju bolesti
Saveti stručnjaka
18:38h Autor:
Foto: Shutterstock

Kiselo telo je nezdravo telo. Kada je telo kiselo, ono stvara okruženje koje pogoduje razvoju bolesti, bakterija i gljivica.

 

Kada je telo previše kiselo, vaš organizam uzima minerale iz vitalnih organa i kostiju kako bi neutralisao kiselinu u uklonio je iz tela.

 

Upravo zbog toga nivo mineralnih rezervi kalcijuma, natrijuma, kalijuma i magnezijuma može da dostigne kritično nizak nivo, uzrokujući oštećenja koja mogu proći neopaženo godinama dok ne nastane acidoza.

 

Mnogi od nas konzumiraju velike količine hrane koja izaziva kiselost organizma, uključujući mleko, žitarice, meso i šećer. Pošto telo stalno stvara kisele nusproizvode metabolizma, ti nusproizvodi moraju biti neutralisani ili izlučeni na neki način.

 

Da bi se neutralisalo stalno stvaranje kiseline u organizmu, potrebno je unositi alkalniju hranu.

 

Evo zašto je ceo svet poludeo za alkalnom dijetom: Način ishrane koji se obožava!

 

Usled blage acidoze može doći do sledećih 17 zdravstvenih problema:

 

Upala desni i karijes; Nedostatak imuniteta; Išijas, lumbago, ukočen vrat; Respiratorni problemi, nedostatak daha, kašalj; Preteran rast gljivica; Niska energija i hronični umor; Kardiovaskularna oštećenja koja uključuju suženje krvnih sudova i umanjen kiseonik; Srčani problemi, aritmija, ubrzan rad srca; Gojaznost i dijabetes; Infekcije mokraćne bešike i bubrega; Šteta nastala delovanjem slobodnih radikala; Preuranjeno starenje; Mučnina, povraćanje, proliv; Osteoporoza, slabe i krte kosti, lom kuka, koštani izraštaji; Glavobolja, konfuzija, pospanost; Bol u zglobovima, bol u mišićima i nagomilavanje mlečne kiseline.

 

Jeste da organizam može sam da reguliše pH, ali on to može da učini samo tako što će smanjiti alkalnost na nekom drugom mestu u organizmu.

 

Svi telesni organi imaju dosta širok opseg pH, s izuzetkom krvi, koja mora imati pH između 7,35 i 7,45.
Stoga, ukoliko vaš organizam postane previše kiseo, krv će uzeti alkalne elemente iz sistema za proizvodnju digestivnih enzima u tankom crevu.

 

Međutim, to će umanjiti optimalnost procesa varenja. Dakle, organizam može da poveća pH na jednom mestu, ali samo ako ga prvo smanji na drugom mestu, što može dovesti do različitih zdravstvenih problema.

 

Šta je to alkalna ishrana i kako utiče na zdravlje?

 

Ono što mnogi ne znaju jeste da ukus neke hrane ne određuje njenu kiselost.

 

Na primer, svi znamo da je limuni kiselog ukusa, pa zato smatramo i da je kisela hrana, ali on je u stvari hrana koja povećava alkalnost. Tokom procesa varenja, njegove kiseline se oksiduju u ugljen-dioksid i vodu, što znači da ne stvaraju kisele uslove u organizmu.

 

Kalcijum, gvožđe, magnezijum, kalijum i natrijum su glavni alkalizujući minerali. Hrana koja je bogata ovim mineralima se smatra alkalnom hranom.

 

Mnoge namirnice imaju i kisele i alkalne minerale u sebi. Ukoliko ta hrana ima više kiselih minerala u odnosu na alkalne, onda se smatra kiselom hranom i obrnuto.

 

Organizam ima svoje granice do kojih može da regliše kiselost i alkalnost. Stoga je unos hrane jako važan za održavanje kiselo-bazne ravnoteže. Mnoge bolesti su rezultat pokušaja organizma da uravnoteži pH.

 

Generalno govoreći, ukoliko vaša ishrana uključuje puno kisele hrane poput mesa, žitarica i šećera, vaš organizam će postati kiseliji. Ukoliko unosite previše voća i povrća, vaš organizam može postati previše alkalan. Ključno je održavati ravnotežu.

 

Iskustvo jednog doktora: Alkalna ishrana mi je omogućila život bez bolesti!

 

Važno je da shvatite kako vaš organizam reaguje na određene namirnice, zavisno od dominantnog tipa konstitucije. Ukoliko je dominantan oksidativan tip, onda će voće i povrće činiti vaš organizam kiselijim, dok će proteini činiti organizam alkalnijim.

 

S druge strane, ukoliko je dominantan autonomsni sistem (ANS), onda će proteini činiti vaš organizam kiselijim, a voće i povrće alkalnijim.

 

Kako da povećate alkalnost svog organizma?

 

Redovno proveravajte pH; Pijte puno vode (po mogućstvu alkalnije); Izbacite hranu koja u organizmu postaje kisela; Zamenite tradicionalni ručak zelenom salatom; Koristite spanać, zelenu salatu i ostalo zeleno povrće za umotavanje hrane; Izbegavajte prerađenu hranu; Izbacite gazirane sokove, šećer i kafu iz ishrane; Zamenite ih biljnim čajevima i voćnim sokovima; Zamenite mlečne proizvode kokosovim ili bademovim mlekom; Uključite voćne sokove i šejkove u vašu ishranu u što većoj količini.

 

Jako je važno šta jedete, jer to direktno utiče na vaše zdravlje.

 

Doktor izveo eksperiment na sebi i smršao 20 kg: Sada znam šta je život bez bolesti! (VIDEO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...