9 VEŽBI ZA REGULISANJE VISOKOG KRVNOG PRITISKA: Pravila lečenja hipertenzije doktora kojeg u Rusiji zovu "ČUDO"

Aleksandar Šišonin je veoma cenjen ruski doktor koji smatra da se hipertenzija može dovesti u red pomoću određenih vežbi za vrat

Saveti stručnjaka
Autor:
9 VEŽBI ZA REGULISANJE VISOKOG KRVNOG PRITISKA: Pravila lečenja hipertenzije doktora kojeg u Rusiji zovu "ČUDO"
Doktor Aleksandar Šišonin, Foto: Printscreen/ youtube/ Видео блог Доктора Шишонина

Aleksandar Šišonin je ruski doktor koji je 2006. godine otvorio kliniku za lečenje hipertenzije pomoću određenih vežbi.

Njegova klinika "Zdravlje 21. veka", jedna je od poznatijih u Rusiji, a sam doktor Šišonin je razvio i implementirao sistem lečenja, rehabilitacije i podmlađivanja osoba starije životne dobi.

Ono što dokotor Šišonin najbolje leči je visok krvni pritisak.

Po njemu, problem nastaje kada spazam mišića sužava krvne sudove, zbog čega se količina krvi koja prolazi kroz krvne sudove smanjuje i tako dolazi do hipertenzije. A da bi dobio potrebnu dozu kiseonika, mozak šalje signal srcu da pumpa više krvi. Kao rezultat, srce radi brže da bi "poslao" krv kroz stegnute sudove, a usled toga pritisak raste. Tako se razvija hipertenzija.

"Hipertenzije se možete rešiti na dva načina: vežbanjem ili delovanjem na sam grč masažom. Posle masaže, nakon nekoliko minuta doći će do olakšanja. Pritisak će se normalizovati! Isti učinak ima i vežbanje," tvrdi doktor Šišonin.

Doktor Šišonin je uveren da pravilne vežbe mogu da opuste mišiće vrata, te da tako regulišu visok krvni pritisak. On je razvio gimnastiku za one koji pate od glavobolje, vrtoglavice, nesanice, oštećenja pamćenja, bola u ramenima i vratu.

1 / 9 Foto: Printscreen/ youtube/ Павел Медведев

Prve dve nedelje se preporučuje da se svaki dan vežba ova gimnasatika. Nakon 14 dana se rade vežbe samo 2 do 3 puta nedeljno.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs