probajte

TRADICIONALNO ČIŠĆENJE LICA JE PONOVO U MODI: Viktorija Bekam i Miranda Ker se kunu u ovu tehniku!

Tradicionalno čišćenje lica vodenom parom je ponovo u modi, a čajevi za lice i tretmani za ekstrakciju parom dobili su novootkrivenu popularnost.

Saveti stručnjaka
Autor:
TRADICIONALNO ČIŠĆENJE LICA JE PONOVO U MODI: Viktorija Bekam i Miranda Ker se kunu u ovu tehniku!
Miranda Ker, Foto: Profimedia

Uz Mirandu Ker i Viktoriju Bekam za koje je rečeno da su ljubitelji ove tehnike, odlučili smo da je vreme da saznamo više.

Ključne prednosti ćišćenje lica parom

Ima toliko mnogo koristi od parenja lica, pa nije čudo što je izdržalo test vremena u pogledu efikasnosti. Ono pomaže u brzom povećanju nivoa hidratacije čineći kožu svilenkastom, gipkom i čvrstom, dok su bore blago umanjene. Štaviše, parenje takođe pomaže da se ugreju i omekšaju mrtve ćelije na površini kože, kao i ostaci zaglavljeni u porama. Nežna toplota takođe povećava mikro-cirkulaciju, omogućavajući da više kiseonika i hranljivih sastojaka putuje do vaših tkiva, što povećava proizvodnju kolagena i elastina. To rezultira hidriranom, duboko očišćenom kožom koja je savršeno pripremljena za sve proizvode koji se nanose posle. Kada nanesete proizvode za negu lica, primetićete da će vaši serumi, kreme i maske prodreti mnogo dublje, jer ih neće zadržati slojevi nečistoće.

Pridržavajte se samo dve sesije nedeljno

Pokušajte da parite lice maksimalno dva ili tri puta nedeljno u trajanju od 10 minuta. To je dovoljno da ne preterate i ne isušite kožu. Važno je da kožu koristite kao vodič kada treba da prekinete. Na primer, ako osećate da je koža suva i neprijatno vam je, pokušajte da nanesete tanki sloj hidratantne maske za lice.

Ako želite da uradite piling lica, para je naročito dobra u otpušavanju začepljenih pora i umanjivanju izbijanja mitesera, omekšavajući sebum zarobljen u porama, zbog čega će svaki tretman koji odaberete biti efikasniji. Otvorene pore su podložnije bakterijama, pa izbegavajte dodirivanje lica nakon parenja.

Ne preterujte ako patite od iritacije

Parenje je odličan dodatak svakoj rutini nege lica i pogodan je za sve tipove kože, ali izbegavajte prekomerno parenje ako imate suvu kožu ili puno vidljivih kapilara. Ako ste preterano osetljivi ili ako bolujete od bolesti poput rozaceje, parite lice samo jednom nedeljno. Takođe je vredno napomenuti da ćete posle tretmana možda primetiti malo crvenila, ali nemojte biti uznemireni: crvenilo je prirodno i samo pokazuje da je krv stimulisana.

Uložite u prave alate

Iako će upotreba tople vode ili pare iz vašeg tuša nesumnjivo doneti neke blagodeti za kožu, profesionalni uređaji su najbolji način za postizanje rezultata. Uređaj će vam takođe omogućiti da pažljivo kontrolišete toplotu u skladu sa vašim individualnim potrebama kože.

Konačno, tretirajte to kao trenutak samopomoći

Pored pružanja blagodeti za kožu, parenje lica je i sjajna prilika za samopomoć. Omogućava vam da se isključite i odvojite malo vremena da se opustite. To je jedan od razloga zašto je ovaj tretman nedavno postao toliko popularan, jer mnogi od nas traže tretmane visokih performansi kod kuće. Parenje poboljšava celokupno zdravlje kože, istovremeno joj dajući prirodan sjaj. Konačno, mnogi od nas gravitiraju ka tretmanima za negu kože koji opuštaju, a topla para dodaje onaj senzorni element koji vas podstiče da se isključite i prepustite sebi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs