Neverovatno

Mudrost dolazi kroz noge: Koraci otklanjaju greške, čiste mozak od zatrovanih misli, leče celo telo!

Istina je u koracima. Potrebno je samo ojačati vezu glave sa nogama. Svakim novim korakom vitalna energija tela se nadoknađuje i reguliše energijom zemlje.

Saveti stručnjaka 13.01.2020. - 09:22h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shutterstock

Drevni Kinezi upoređivali su noge čoveka sa korenom drveta. Tvrdili su da energija zemlje ulazi u čovek upravo kroz noge. Kao što je velikom drvetu potreban zdrav i jak koren, tako bi i naše noge trebale da budu jake i čvrste

 

Stopala bi trebalo stalno da "dišu", stoga ih stalno i neprekidno njišite i okrećite u zglobovima. U ovom slučaju "disanje" se odnosi na razmenu energije između tela i zemlje.

 

Ljudska stopala kao korenje drveta

 

Pravilnim hodanjem osoba ne udara nogama o zemlju, već meko gazi, skoro da ljubi nogama tlo. 

 

Hodajte polako i trudite se da lagano i meko gazite. Pokuštajte da osetite kako stopalo nežno dodiruje zemlju. Ako u početku tlo ne možete osetiti kožom i pritiskom noge, onda ispratite svoj pokret očima. 

 

Usredsredite se na pokrete vaših nogu. Pokušajte da najnežnije stavite stopalo na tlo, pa drugo, pa opet prvo, praveći lagane korake. Pokušajte da imitirate hod mačke. 

 

Kako pravite sledeći korak pokušajte da aktivirate trbušne mišiće. U početku vam neće biti lako, ali vremenom ćete savladati ovu tehniku.

 

Ukoliko obratite pažnju na korake, lagano gazeći napred, primetićete da se mozak čisti od misli, da je pažnja na koračanju, na zemlji po kojoj gazite. Vremenom ćete shvatiti da lagano energija zemlje ulazi u vas, puneći vas snagom. Svaki korak je vežba, svaki pokret je čišćenje tela od negativne energije stajanja, sedenja, mirovanja. 

 

Pokretanjem tela izbacujete iz glave probleme. Nema boljeg psihoterapeuta od ove vrste koračanja. 

 

Pored terapeutskih sposobnosti, ova vežba ima i zdravstvene prednosti po fizičko zdravlje: 

 

Odnos noga i glave

 

Veoma je bitna masaža stopala - ovo je efikasno sredstvo za opuštanje i lečenje. Masirajući stopala, tj. pritiskajući određene tačke vi možete ojačati organizam, ubrzati metabolizam, podstaći rad organa.

 

(Stil.kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs