dOBROBIT ZA TELO

Zelena glina: Pije se 3 nedelje, leči bolesti, daje energiju! (RECEPT)

Ništa zdravije od ovoga ne možete poželeti za svoj organizam

Nutricija 14.11.2018. - 12:09h Autor: alternativa-za-vas.com
Foto: Shutterstock

S vremenom u našem organizmu se skupljaju toksini. Zbog vazduha, kojeg udišemo. Zbog vode, koju pijemo. Zbog pesticida, koje sadrži naša hrana.

 

Ajurveda kaže da se toksini mogu stvarati i zbog loše probave - kada jedemo previše ili nepravilno kombinujemo namirnice.

 

S godinama, toksini i teški metali se u našem telu nagomilavaju i mogu prouzrokovati brojne probleme, poput: kožnih bolesti; alergija i astme; depresije; migrene, nadutosti, loše probave; hroničnog umoraraka..

 

Zbog toga potrebno je redovno čistiti organizam od toksina i teških metala. Zelena glina je jedan od prirodnih lekova koji efikasno i brzo čiste organizam, a pritom ne škode našem zdravlju.

 

Zelena glina kroz istoriju

 

Uz sunce, vazduh i vodu, čije vitalne elemente sadrži, glina je jedno od najmoćnijih i najstarijih sredstava fizičkog obnavljanja. Višestruko lekovito deluje na organizam - podstiče zaceljivanje rana, čisti i hrani kožu.

 

Mnoge generacije pre nas su verovale u moć gline. U drevnom Egiptu, lekovita moć gline je bila dobro poznata. Zelena glina se koristila za lečenje i mumificiranje faraona. Drevni Grci su upotrebljavali glinu za lečenje preloma: na frakturu su stavili gipsane trake namazane glinenim blatom.

 

Dioskorid je govorio o tome da glina poseduje izuzetno lekovite moći. Smatrao je da glina ima “božansku inteligenciju” i sama pronalazi i leči sve bolesti u organizmu. Galen, poznati grčki filozof i lekar, napisao je traktat o lečenju zelenom glinom.

 

Arapi Avicena, “princ među lekarima”, predavao je terapiju glinom hiljadama svojih učenika.

 

Mnogo vitamina, sjajan ukus, a topi kilograme: Čudotvoran napitak za mršavljenje (RECEPT)

 

Kako deluje zelena glina

 

Još uvek nije u potpunosti jasno kako deluje zelena glina. Jedni pretpostavljaju da glina ima izuzetnu upijajuću moć zbog čega upija sve nečistoće i patogene iz organizma. Drugi smatraju da glina ima posebnu “inteligenciju”, uz pomoć koje sama pronalazi i uklanja nepravilnosti u radu organizma.

 

Neki povezuju lekovitu moć gline s njenim negativnim nabojem. Smatraju da upravo zbog svoga negativnog naboja zelena glina privlači i veže na sebe sve čestice koje su pozitivno nabijene. Pozitivno nabijene čestice u našem organizmu su bakterije, virusi, toksini, itd.

 

Osim što veže štetne tvari i izbacuje ih iz organizma kroz probavni trakt, glina nas takođe opskrbljuje potrebnim elementima. Naime, glina sadrži preko 60 minerala i elemenata u tragovima koje hrane i leče naš organizam.

 

Ruski naučnici su otkrili da se upotrebom gline može neutralizovati i delovanje radijacije. Glina se zato koristi kod nuklearnih nesreća, da upije radijaciju u što većoj meri.

 

Vrste i sastav gline

 

U prirodi možete pronaći zelenu, žutu, belu i crvenu glinu. Ali, jedino zelena glina se koristi za lečenje i čišćenje organizma. Postoji nekoliko vrsta zelene gline, a najpoznatiji rudnici gline se nalaze u Francuskoj i na Siciliji.

 

Zavisno od toga gde je iskopana, svaka glina sadrži jedinstveni postotak raznih minerala i elemenata u tragovima.


Zelena glina sadrži selen, magnezijum, gvožđe, kalcijum, fosfor, kalijum, cink, mangan, bakar, silicijum, natrijum i druge minerale i elemente u tragovima. Zahvaljujući bogatstvu prirodnih nutrijenata, glina ima višestruko lekovito delovanje na organizam.

 

Otrov ili izvor vitamina: Da li je zdravo jesti pileću džigericu?

 

Kako koristiti zelenu glinu za čišćenje organizma

 

Zelena glina koja se sme oralno uzimati, mora biti sertifikovana za oralnu uporabu. Takva glina se u prodaji zove ventilirana glina.

 

Pred spavanje razmutite punu čajnu kašiku ventilirane zelene gline u 2 dcl vode (neprokuvane, najbolje izvorske).


Pritom nemojte upotrebljavati metalnu kašičicu ili čašu - glina ne sme doći u dodir s metalom.

 

Glinu uzimajte ujutro nakon ustajanja ili navečer pre spavanja. Po želji, možete glinu uzeti jedan sat pre jela.


Glinu uzimajte na sledeći način:

 

1. Nedelje: ujutro bez mešanja popijte samo vodu, a talog bacite

 

2. Nedelje: ujutro promešajte, ostavite 5 minuta da se talog slegne, a vodu popijte

 

3. Nedelje: ujutro promešajte i odmah popijte vodu zajedno s glinom

 

Zatim napravite pauzu. Ovu kuru čišćenja organizma možete ponoviti 2-4 puta godišnje.


Čaj koji treba piti na jesen što više: Smrt za viruse, prehlade i toksine, normalizuje varenje!
 

Kakve još dobrobiti za zdravlje ima zelena glina

 

Osim čišćenja organizma od toksina i teških metala, zelena glina ima brojne druge dobrobiti za zdravlje:

 

obnavlja ćelije i tkiva; sprečava širenje patogenih bakterija i parazita; sprečava rast tumorskih ćelije; ima antiupalna svojstva; potiče zaceljivanje rana; čisti i obogaćuje krv; reguliše PH organizma; hrani organizam potrebnim mineralima.

 

Zelena glina se upotrebljava i u obliku kupki, maski i obloga. Kupke od zelene gline imaju umirujuće, antiupalno i detoks delovanje. Oblozi od zelene gline koriste se za lečenje artritisa i rana.

 

Maske od zelene gline podstiče lepotu, čiste kožu, podstiču cirkulaciju, leče problematičnu kožu, smanjuju celulit i podstiču gubitak masnog tkiva.

 

Moćni prirodni lek koji uništava bakterije: Evo kako se pravilno jede beli luk!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs