Čarobni napitak

ISPRAVKA: NIJE NAUČNO DOKAZANO DA SOK OD CVEKLE, ŠARGAREPE I JABUKE LEČI RAK

Demantujemo tekst koji smo objavili 12.02.2019. godine pod naslovom "Šta sve leči sok od 1 cvekle, 1 šargarepe i 1 jabuke: Sveto trojstvo za zdravo telo! (RECEPT)" u kojem se između ostalog kaže kako ovaj sok može izlečiti rak. To nikad nije naučno dokazano. Tekst je sada ISPRAVLJEN

Fitnes & Nutricija
17:56h Autor:
ISPRAVKA: NIJE NAUČNO DOKAZANO DA SOK OD CVEKLE, ŠARGAREPE I JABUKE LEČI RAK
Foto: Shutterstock

Izvinjavamo se čitaocima koje smo doveli u zabludu prenošenjem lažnih vesti i pseudonauke u tekstu 12.02.2019. godine pod naslovon "Šta sve leči sok od 1 cvekle, 1 šargarepe i 1 jabuke: Sveto trojstvo za zdravo telo! (RECEPT)" u kojem se kaže da sok od cvekle, šargarepe i jabuke leči rak. Ta tvrdnja nikad nije naučno dokazana. Na ovaj propust ukazao nam je sajt Raskrinkavanje.ba u svojoj analizi. Tekst je sada ISPRAVLJEN.

Nikad nije dokazano da sok od šargarepe, cvekle i jabuke leči rak rak. Studija iz 2015. godine je pokazala da ovaj sok povoljno deluje na telo u kombinaciji s hemoterapijom te da bi mogao poboljšati delotvornost leka i umanjiti njegove toksične nuspojave.

Sok od cvekle, šargarepe i jabuke NIKAKO NE MOŽE IZLEČITI RAK PLUĆA.

Rudolf Brojs koji se spominje kao lekar koji je osmislio ovaj sok protiv kancera je u stvari bio po zanimanju elektiričak i nikako nije našao lek za rak.

Izvinjavamo se još jednom svim čitaocima koje smo doveli u zabludu objavljujući ove lažne informacije i pseudonauke.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs