Neverovatno

Sipala je pola kašičice sode bikarbone u čašu vode: Kada vidite rezultate stalno ćete koristiti ovu terapiju!

Pacijenti koji su pili sodu bikarbonu sa vodom nakon samo 2 nedelje imali su manje ćelija imunog sistema koje podstiču upalu, a više onih koje je umiruju

Nutricija 11.05.2018. - 15:31h Autor: Lepa & Srećna
Foto: Shutterstock

Verovatno imate sodu bikarbonu u kuhinji i čuli ste za neka njena lekovita dejstva, ali sada je nauka potvrdila – soda bikarbona može da leči i spreči opasne bolesti, piše Lepa & srećna.

 

Istraživanja dokazuju da ako pijete sodu bikarbonu, možete da olakšate tegobe i ublažite reumatoidni artritis. Dokazano je da soda bikarbona pozitivno utiče na smanjenje upala kod zglobova. Pacijenti koji su pili sodu bikarbonu sa vodom nakon samo 2 nedelje imali su manje ćelija imunog sistema koje podstiču upalu, a više onih koje je umiruju.

 

Soda bikarbona može da vam spasi život: Koristite je samo na ovaj način!

foto: Shutterstock

Prema dokazima istraživanja, ovakvi procesi, odnosno prelazak iz upalnog u protivupalno stanje uz pomoć sode bikarbone, primećen je i u bubrezima, krvi i slezini. Dokazano je i da je vid terapije sa sodom bikarbonom potpuno bezbedan.

 

Takođe, u ranijim istraživanjima je dokazano da soda bikarbona utiče na smanjenje kiseline u gastro traktu trudnice i tako smanjuju rizik od porođaja carskim rezom.

 

Soda bikarbona ima i blagotvorno dejstvo kod pacijenata kojima je uvećana slezina i utiče na smanjenje upale u mnogim organima.

 

Ako se odlučite da probate terapiju sa sodom bikarbonom, onda svakog dana razmutite pola kašičice sode u čaši vode, odnosno 3 g sode na 2 dl vode.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs