probajte

Tajna stara 400 godina: Ubrzajte gubitak kilograma, otklonite nadutost! (RECEPT)

Kako biste se rešili viška vode u telu i ubrzali gibitak kilograma, pripremite dva ukusna čaja koja čiste krv i telo od toksina, podstiču rad metabolizma i otklanjaju nadutost

Fitnes & Nutricija
Autor:
Tajna stara 400 godina: Ubrzajte gubitak kilograma, otklonite nadutost! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Maslačak, "taraxacum officinale", je besplatna super hrana, a čaj od njegovog korena pospešuje probavu, čisti jetru, podstiče znojenje, odstranjuje otrovne tvari iz krvi i tela, čisti sluznicu disajnih organa i snižava holesterol.

ČAJ OD KORENA MASLAČKA

Priprema:

Čajnu kašičicu smrvljenog sušenog korena maslačka stavite u mlaku vodu. Zagrejte do vrenja pa kuvajte još 10 minuta. Na kraju procedite.

Da je komorač je saveznik vitke linije zna se već stotinama godina. Semenke, lišće i koren komorača često upotrebljavaju u pićima i napicima oni koji su se udebljali kako bi izlečili svoj nedostatak lakoće i postali vitkiji, zapisao je engleski botaničar Vilijam Kols davne 1657.

Čaj od komorača podstiče rad metabolizma, izlučivanje viška tečnosti i toksina. Takođe, poboljšava crevnu peristaltiku, smanjuje osećaj gladi i otklanja zatvor i nadutost.

ČAJ OD KOMORAČA

Priprema:

4 kašičice semenki komorača dodajte u litar vruće vode i kuvajte 5 minuta. Sklonite s vatre, poklopite i pustite da odstoji 15 minuta. Procedite.

Čaj pijte dva do tri puta na dan.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs