DANAS JE ZDRAV ČOVEK

Lekari ga otpisali ali on je pobedio: Rak sa metastazama se povukao nakon što je promenio ishranu!

Doživljavao neke simptome kao što su nadutost i krv u stolici, ali je pretpostavljao da nije ništa strašno nego da je možda nešto loše pojeo

Nutricija 01.04.2018. - 11:32h Autor: Stil
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Rob Moberi (43) zadržan je u bolnici zbog perforacije debelog creva u julu 2012. godine, a nakon brojnih pretraga otkriveno je da je imao rak koji se proširio na creva, limfne čvorove i jetru. Doktori su tvrdili da je ovom momku iz Las Vegasa potrebno da se ugradi kolostoma, nakon čega sledi ileostoma, a zatim dva ciklusa hemoterapije i radioterapije.

 

Međutim, nakon operacije i prvog kruga terapije, rekli su mu da je potrebno da očisti svoje telo od raznih hemikalija pre nego što nastavi sa lečenjem jer se oseća malaksalo.

 

U novembru 2012. godine počeo je da koristi biljnu ishranu, prešao je na alkalnu dijetu sa svojom suprugom, vegetarijankom Amandom (39). Ovo je započeo zato što je čitao da šećeri i prerađena hrana ubrzavaju rast tumora. Kada je došao na sledeću kontrolu, rak se smanjio skoro 80 odsto.

 

Da li vam preti rak dojke? Ova 4 signala nikada ne smete ignorisati!

foto: Ilustracija: Shutterstock

On sada slavi 6 godina od kako je izlečio rak, gaji svoje blizance i pokrenuo je dobrotvornu kompaniju protiv raka, u cilju da i drugima pomogne da ozdrave.

 

"Ne želim da zvučim kao neki veganski nacista niti da prisiljavam obolele od tumora da pređu na vegansku ishranu, ali kada me neko pita šta mi je pomoglo, kažem kako jeste - veganstvo i zdrav način života", rekao je Rob za Dailymail.

 

Kada mu je dijagnostikovan rak, on je bio potpuno šokiran jer nije imao nikakvo medicinsko znanje o toj ozbiljnoj bolesti.

 

Sve vreme se hranio zdravo i trčao svaki dan, a onda je oko godinu dana doživljavao neke simptome kao što su nadutost i krv u stolici, ali je pretpostavljao da nije ništa strašno nego da je možda nešto loše pojeo.

 

Sprečite rak grlića materice: 2 stvari koje svaka žena može da uradi za svoje zdravlje!

foto: Shutterstock

Međutim, kako su se simptomi produžavali, odlučio je da ode kod lekara na pregled.

 

"Sećam se da je doktor stao ispred mene i Amande i rekao da imam samo 8 odsto šanse da preživim. Svet nam se srušio! Tada još nismo bili venčani, ona je mogla otići ali ostala je sa mnom i pokazala mi da je to prava ljubav. Nedugo nakon toga smo se verili, a dva dana posle mojih operacija smo se i venčali. Bio sam spreman na sve samo da pobedim bolest. Bio sam vegetarijanac a onda sam postao radikalni vegan. To mi je pomoglo da ozdravim", rekao je Rob.

 

Da li rak stvarno može da se dobije od stresa: Koliko psiha utiče na razvoj kancera!

foto: Profimedia

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...