Neverovatno otkriće

Sprečite rak debelog creva: Najbolja prevencija od samo dva sastojka! (RECEPT)

Rak debelog creva drugi je najčešći oblik raka kod muškaraca i žena, a procenat pojave ove bolesti svake je godine u porastu.

Nutricija 24.01.2018. - 20:26h Autor: vecernji.hr
Foto: Shutterstock

Naučnici veruju kako je jogurt sa brokolijem čudotvoran lek kojim se treba koristiti kao prevencija u borbi protiv raka debelog creva.

 

Do neverovatnog otkrića došli su naučnici iz Singapura koji tvrde kako jogurt sa brokolijem ubija ćelije raka debelog creva.

 

Oni su, naime, napravili testiranje na tumorima miševa koji su konzumirali jogurt s brokolijem i ustanovili su kako je ta namirnica ubila čak 75 posto tumora u miševima i više od 95 posto tumora uzgojenih u laboratoriji.

 

Svaki dan su u jogurt dodavale ovaj začin: Stesale telo, uništile loš holesterol!

foto: Shutterstock

Brokoli sadrži hemijski spoj sulforafan koji se koristi u suzbijanju raka, dok jogurt sadrži probiotike – dobre bakterije koje održavaju prirodnu ravnotežu u želucu i crevima. Zbog ovog istraživanja naučnici veruju kako je jogurt s brokolijem čudotvoran lek kojim se treba koristiti kao prevenciju u borbi protiv raka ili prilikom rešavanja tumorskih ćelija koje nisu hirurški odstranjene, a inače se ubijaju hemoterapijom.

 

Naučnici su isto istraživanje proveli i na tumorskim ćelijama raka dojke i želuca, ali jogurt sa brokolijem nije na njih nikako delovao, za razliku od delovanja na ćelije raka debelog creva. “Majke su u pravu kada vas teraju da jedete zeleno povrće”, rekao je dr Čun-Long Ho, jedan od voditelja istraživanja.

 

Inače, rak debelog creva drugi je najčešći oblik raka kod muškaraca i žena, a procenat pojave ove bolesti svake je godine u porastu.

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...