Nutricionisti nisu oduševljeni

U najdebljoj fazi imala 118 kg: Prepolovila se jedući ove 3 namirnice! (VIDEO)

Keli Hogan (37) nekada je imala 118 kilograma u najdebljoj fazi, a tvrdi da je smršala 60 kilograma bez puno muke
Fitnes & Nutricija
18:40h Autor:
U najdebljoj fazi imala 118 kg: Prepolovila se jedući ove 3 namirnice! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube / Oliver Magoo

Majka troje dece koja je drastično transformisala svoje telo tako da je smršala čak 60 kilograma tvrdi kako su za to zaslužne samo tri namirnicejaja, meso i sir.

Keli Hogan stara 37 godina u svojoj najdebljoj fazi je imala 118 kilograma, pa je u tom trenutku odlučila da nešto mora da se promeni, a rešenje je videla u ishrani bez ugljenih hidrata.

Ona ne samo da je ograničila svoju ishranu, već ju je svela isključivo na tri namirnice, što je rezultiralo drastičnim gubitkom kilograma, pa danas teži stabilnih 61 kilogram.

"Na zidu imam ištampane sve nutrijente koje meso sadrži u sebi, a svakog dana jedem meso, jaja i sir bez ičeg drugog, nikad ne pravim izuzetke", ispričala je za Daily Mail.

Bivšem sam bila debelo smeće: Iz osvete smršala 60 kg i postala lepotica! (VIDEO)

Foto: Printscreen Youtube / Oliver Magoo
Foto: Printscreen Youtube / Oliver Magoo

Njena deca stara pet i tri godine i beba od osam meseci takođe jedu hranu s manje ugljenih hidrata, iako konzumiraju voće i povrće, dok je suprug Džejms obožavatelj ugljenih hidrata i ne želi da ih se odrekne. Nakon odricanja od ugljenih hidrata, Keli otkriva da joj ne nedostaju, ali priznaje da ponekad ipak žudi za puterom od kikirikija. Ona upoređuje svoj odnos s ugljenim hidratima s onim zavisnika od droge. Sada smatra da je prekinula začarani krug zavisnosti zauvek i da joj ne nedostaju čak ni slatkiši.

"Nemam želju za tom hranom. Kad sam bila na dijeti sa smanjenim udelom ugljenih hidrata, povremeno bih sebi dopustila slatkiše i to bi samo pogoršalo stvar", kaže Keli. Njeno gomilanje kilograma započelo je već u srednjoj školi, a po ličnom priznanju probala je svaku dijetu koja postoji, ali nijedna dugoročno nije urodila plodom.

Jedite šta želite i mršavite: Pravila Njujorške dijete koja kontroliše glad!

Foto: Printscreen Youtube / Oliver Magoo
Foto: Printscreen Youtube / Oliver Magoo

Svaki dan kilo mesa

Njen porodični lekar joj je predložio ishranu bez ugljenih hidrata, garantujući joj da će uspešno da smrša. Ipak, s njenim metodama se ne slažu baš i nutricionisti, koji navode da u toj ishrani višak belančevina i masnoća dovodi do toga da metabolizam proizvodi suviše ketona, jedinjenja koji oštećuju bubrege, nerve, jetru i druge organe. Što dijeta duže traje, to su oštećenja sve veća. Zbog preteranog unosa zasićenih masnoća mogu da se zakrče krvni sudovi i da se izazove srčani i moždani udar.

Iako na početku nije jela samo meso, sir i jaja, već i ribu i razno povrće, otkrila je da je poslednjih 20-ak kilograma izgubila tek na svom režimu odricanja. Generalno, ona svakog dana pojede oko 90 dekagrama mesa, najčešće piletinu ili odrezak. Pravi i omlete sa slaninom, a uživa u svežem i tvrdom siru.

"Više ne brojim kalorije već jedem kad sam gladna. Ne vežbam i nemam problema s kilažom", rekla je Keli.

Zašto ne mršavite, iako jedete malo: 5 istina o mastima koje morate znati!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs