Neverovatno

Doručak koji sprečava rak debelog creva: Ukusno, a topi kilograme! (RECEPT)

Zaista postoji zdrav i ukusan doručak koji topi kilograme i sprečava rak debelog creva, a dovoljno je samo 15 min za pripremu
Fitnes & Nutricija
20:42h Autor:
Doručak koji sprečava rak debelog creva: Ukusno, a topi kilograme! (RECEPT)
Foto: Thinkstock

Donosimo vam četiri razloga zašto bi ovsena kaša trebala biti na vašem dnevnom jelovniku, piše Stvarukusa.rs.

Osećaj sitosti: Ovsena kaša sadrži vlakna koja će vas držati sitima od ranog jutarnjeg doručka sve do idućeg obroka. Stimuliše varenje, pa je idealna za one koji žele izgubiti kilograme.

Smanjuje holesterol: Zbog zdravih vlakana koja se u njoj nalaze, veže masti za sebe, a samim tim snižava loš holesterol.

Reguliše krvni pritisak: Od svih namirnica pomoću kojih možete smanjiti krvni pritisak, ovsena kaša je najbolji izbor. Ona je bogata biljnim vlaknima pomoć kojih (ako je redovno konzumirate) mozete smanjiti krvni pritisak za 30 posto.

Čim ustanete, pojedite beli luk na prazan stomak: Zapanjiće vas ono što će se dogoditi!

Borac protiv raka:

Namirnice od celog zrna smanjuju rizik od raka debelog creva, pokazale su brojne studije. Ovsena kaša može biti odlična kod prevencije raka dojke, jajnika i prostate.

Recept za zobenu kašu s bananama i cimetom

Sastojci: 1 šoljica zobenih pahuljica, 1 banana (srednje veličine) iseckana na komadiće, 1 kašika meda, 1 šoljica mleka, 1 kačičica cimeta, iseckani orasi.

Priprema: Potopite pahuljice u mleko i ostavite ih da odstoje 10 do 20 minuta. Potom dodajte med i dobro promešajte. Nakon toga dodajte banane i orahe, pa opet dobro promešajte. Na kraju možete dodati malo cimeta.

Uživajte!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs