Držite svoju figuru pod kontrolom

6 malih trikova da izgubite kolograme

Ukoliko vam se čini da odlasci u teretanu nemaju efekta, razlog za to su brojne loše navike koje svakodnevno činite, kao što su obroci loše hrane i nedostatak sna
Fitnes & Nutricija
09:14h
6 malih trikova da izgubite kolograme
Foto: Shutterstock

Sledite naš kratak vodič koji će vam pomoći da se rešite loših navika, budete zadovoljniji svojim telom i ponosno se šepurite na gradskom bazenu ili plaži. Pa, da vidimo šta je to na šta bi trebalo da obratite pažnju.

1. Spakujte ručak za posaoTrećinu dana provodite na poslu, što znači da je, barem, jedan obrok za to vreme neophodan. Kako ne biste posegli za kojekakvim grickalicama i drugom vrstom nezdrave hrane, priuštite svom organizmu zdrav obrok. Ujutro, kada ustanete, izdvojte 5 minuta vremena za pripremanje salate, koja je idealna za ove vrele letnje dane. Ne zahteva mnogo vremena, a i te kako pozitivno utiče na vaš organizam.

2. Pijte voduUvek sa sobom imajte flašicu vode, na taj način telo hidrirate, a ujedno stičete utisak da ste siti. Ovde nije reč o tome da ne jedete, već da trenirate sebe da niste u svakom trenutku gladni. Voda je dobra za ceo organizam, a podstiče i rad mozga, što predstavlja još jedan razlog više da dok sedite za kompjuterom u kancelariji pored sebe držite flašicu vode.

3. Dovoljno spavajte

Ovo je, zaista, jedna od bitnih stavki ka gubitku kilograma i vraćanju tela u formu. Ukoliko niste naspavani, češće posežete za grickalicama i drugom nezdravom hranom. Nakon dobrog sna budite se podmlađeni i spremni za dan koji je pred vama.

4. Ne preskačite obrokeJedna od čestih greška osoba koje pokušavaju da izgube kilograme je preskakanje obroka. Prema rečima stručnjaka, to nikako nije dobro jer usporava vaš metabolizam. Sledeći put kada se dobro najedete, vaš organizam će tu hranu sporije razlagati, što za posledicu ima taloženje masti.

5. Stavite ogledalo u trpezarijuOvo možda zvuči čudno, ali mnoge žene kada ugledaju svoj odraz u ogledalu dok ručaju, izgube apetit u sekundi. Stavljanjem ogledala naspram trpezarijskog stola, u svakom trenutku ćete biti svesni koliko i kada jedete. Probajte, možda pomogne.

6. Vežite traku oko stuka

Ukoliko ste pozvani na večeru koju ne možete da otkažete, vežite tračicu oko stuka. Može vam delovati najblaže rečeno čudno, ali pomoći će vam da budete svesni koliko ste hrane uneli. Osim toga, pomoći će vam da svoje držanje držite pod kontrolom. Tračicu na bi trebalo da zategnete previše, već taman tolko da budete svesni da je tu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs