HALE BERI U 6. DECENIJI IZGLEDA DUPLO MLAĐE: Izbacila je samo 3 namirnice, a ovo je ISHRANA kojoj duguje top formu

Hale Beri u šestoj deceniji ima liniju na kojoj bi joj pozavidele duplo mlađe žene, a ona je otkrila tajnu svog izgleda

Fitnes & Nutricija
Autor:
HALE BERI U 6. DECENIJI IZGLEDA DUPLO MLAĐE: Izbacila je samo 3 namirnice, a ovo je ISHRANA kojoj duguje top formu
Kako Hale Beri održava liniju?, Foto: Profimedia

GlumicaHale Beri je kao vino, što je starija, to izgleda bolje. Definitivno je jedna od najatraktivnijih glumica, a na izgledu u 55-oj godini joj zavide i mnogo mlađe žene.

Hale ima neverovatnu figuru, a tajnu svog izgleda ne krije od javnosti - smatra da je ključ uspeha zdrava ishrana i redovan trening.

Glumica je oduvek pobornica zdravog života i redovne fizičke aktivnosti, pa nije nimalo čudno što smatra da su namirnice kojim se hranimo vrlo bitan deo našeg životnog stila.

Hale beri dobru figuru duguje ishrani i treningu
Hale beri dobru figuru duguje ishrani i treningu foto: Profimedia

Bitne promene u svojoj ishrani je napravila nakon dijagnostifikovanog dijabetesa u 22 godini. Zbog bolesti se glumica vrlo lako oprostila od mnogih namirnica, a neke od njih su:

Šećer

- U ranim dvadesetim godinama, baš pre nego što su mi dijagnostifikovali dijabetes, bila sam zavisnica od šećera. Dan sam počinjala slatkim pahuljicama i raznim vrstama kornfleksa, nakon čega bih se dodatno zasladila bombonama. Bila sam konstantno pod uticajem šećera - rekla je Hali Beri.

Nakon što je saznala za svoju bolest, okrenula je novi list i iz ishrane izbacila slatkiše, deserte i smanjila unos voća. Prvih nekoliko nedelja joj nije bilo lako, jednom se priznala da je u tom periodu osećala jake glavobolje i promene raspoloženja, ali nakon tri nedelje joj je nestala požuda za slatkim, te joj se i ukus potpunjo menjao, kao i kompletno zdravlje.

Hale Beri Boluje od dijabetesa
Hale Beri Boluje od dijabetesa foto: Profimedia

Ugljeni hidrati

- Odrekla sam se pirinča, čak i integralnog, paste i hleba, i mogu vam reći da nikada nisam zažalila zbog toga. Takođe sam naučila dosta o keto dijeti i zamenila sve visoko kalorične namirnice njihovim zdravijim alternativama - rekla je Berijeva.

Umesto pirea glumica jede karfiol sa puterom, a jednom je priznala da čak ne oseća razliku u ukusu. Nekada omiljenu pastu zamenila je nudlama od tikvica, pa tako uspeva da uživa u svakom obroku, ali po svom novom ukusu.

Vino

- Oduvek sam volela vino, pa mi je teško pala činjenica da i njemu moram naći alternativu. Ipak, jako sam se obradovala otkriću poput organskog, biodinamičnog vina bez šećera i hemikalija - dodala je Hali.

Ova vina ne sadrže mnogo šećera, a čak im je i procenat alkohola dosta manji. Na ovaj ukus glumici je trebalo vremena da se privikne, ali danas su joj jedno od omiljenih pića.

Hale beri se odrekla 3 namirnice
Hale beri se odrekla 3 namirnice foto: Profimedia

Na čemu je bazirana njena ishrana?

Ipak, mnoge više zanima šta se nalazi na njenom dnevnom meniju, a u nastavku saznajte neke od primera.

Doručak preskače, a umesto toga popije čašu sveže ceđene limunade i kafu sa malo kokosova ulja.

Nakon ovog rituala Hali je spremna za vežbanje. Ona trenira pet dana nedeljno po sat do sat i po na dan.

Prvi obrok joj je između 12 i 14 časova, a poslednji obrok je oko 21 čas, jer je pobornica i metode 16:8, prema kojoj 16 sati posti, a osam jede.

Taj obrok je najčešće odmah posle treninga i on se sastoji od piletine sa puno povrća, kao što je spanać ili kelj, ili nekoliko jaja.

- Jedem puno svežeg povrća, piletinu, svežu ribu i testeninu. Izbegavam crveno meso i smanjila sam unos voća, jer sadrži puno šećera -objasnila je Hale.

Tokom dana gricka voće i povrće. Naklonjena je sirovom, organskom povrću, poput komadića celera i krastavaca. Što se voća tiče, njen izbor su borovnice, jagode, maline i kupine ili avokado.

1 / 15 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs