10 TEGOBA KOJE UKLANJA KOMBINACIJA MEDA I JABUKOVOG SIRĆETA: Najbolji način da počnete novi dan

Ukoliko imate domaći, sirovi med i isto tako domaće jabukovo sirće, koristite ovu kombinaciju za jutarnje buđenje tela

Fitnes & Nutricija
Autor:
10 TEGOBA KOJE UKLANJA KOMBINACIJA MEDA I JABUKOVOG SIRĆETA: Najbolji način da počnete novi dan
Foto: Shutterstock

Oduvek su Srbi verovali u blagodeti jabukovog sirćeta i meda. Pomešana, ova kombinacija čini savršen jutarnj i napitak koji budi celo telo.

Donosimo vam 10 zdravstvenih blagodeti savršene kombinacije jabukovog sirćeta i meda:

  1. Bolje zdravlje i eliminisanje bola u zglobovima (dobro za bol artritisa)
  2. Eliminisanje kiseline i olakšanje od gorušice.
  3. Poboljšanje digestivnog zdravlja, uključujući probleme opstipacije.
  4. Gubitak težine
  5. Smanjuje nivo holesterola i snižava krvni pritisak
  6. Ublazava upalu grla
  7. Više energije
  8. Mladalački izgled i bolje stanje kože
  9. Lek za loš zadah
  10. Smanjenje upale
    Narodni lek, Med i jabukovo sirće
    foto: Shutterstock

Zašto je ovo dobitna kombinacija?

Prednosti ovog napitka mogu se objasniti na osnovu hemijskih osobina sastojaka i interakcije sa telom. Mnogi stručnjaci veruju da postajemo bolesni kada naše telo preterano poveća kiselost (pH ispod 7).

Sirće je prirodno kiselo, ali kada se konzumira, postaje alkalno. Med, takođe, ima nisku pH, ali podiže baznost tela u momentu konzumiranja.

Ove dve supstance su savršen način da se organizam reši prekomerne kiselosti usled stresnog načina života i konzumiranja nezdravih namirnica i pića. Naša tela funkcionišu na najbolji i najzdraviji način kada je pH ​​vrednost tela između 7,0 i 7,4, blago alkalna.

Kako napraviti napitak od jabukovog sirćeta i meda:

1 kašičica sirovog meda i 1 kašičica jabukovog sirćeta (ako možete da tolerišete ukus, povećati dozu na 1 veliku kašiku) 1 čaša tople vode.

Kada ga piti?

Najbolje je mešavinu piti na prazan stomak, ujutro. Konzumirajte ga na oko 20-30 minuta pre jela. Budite dosledni i koristite ga svakodnevno.

Neki predlažu povećanje unosa na dva, ili čak tri puta dnevno, u zavisnosti od vaših potreba i tolerancije za ukus. Jabukovo sirće može biti u interakciji sa diureticima, laksativima i lekovima za dijabetes i bolesti srca, pa ako planirate da ga koristite svakodnevno obratite se lekaru da bi se izbegle interakcije sa lekovima koje uzimate.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs