Prirodno sredstvo za čišćenje i negu

7 magičnih upotreba jaja: Belance lepi papir i tkaninu, ljuska čisti prljavštinu

Zalijte cveće, nahranite pse i izbegnite iritacije na koži zahvaljujući ovoj čarobnoj namirnici
Nega
19:14h Autor:
7 magičnih upotreba jaja: Belance lepi papir i tkaninu, ljuska čisti prljavštinu
Foto: Shutterstock

Jaje ne treba imati u kući samo zato što je neophodan sastojak za brojne recepte, već vam ova namirnica pomaže da negujete svoju kožu, ali i domaćinstvo.

Žumance za suvu kožu

Umutite žumance, pa ga nanesite na lice. Legnite i odmarajte dvadesetak minuta, a nakon toga lice isperite mlakom vodom. Žumance hidrira kožu i čini je mekom.

Belance za masnu kožu

U belance dodajte pola kašike meda, izmešajte i nanesite na lice. Ostavite da odstoji oko 10 minuta, a zatim isperite lice mlakom vodom.

Belance služi i kao lepak

Osim što kolačima daje sjajnu glazuru, belance vam može poslužiti i kao lepak. On može zalepiti papir, karton i tkaninu.

Ljuska od jaja za čišćenje

Ljuske od jaja vrlo temeljno čiste tvrdokornu prljavštinu i masne naslage na vašem posuđu. Sitno sameljite ljuske od jaja i pomešajte ih sa nekoliko kapi deterdženta za suđe.

Voda od kuvanih jaja i ljuske za biljke

Nakon što skuvate jaja, nikako ne bacajte vodu u kojoj su se kuvala. Ostavite ih da se ohlade, a sa njima zalijte kućne biljke i time ih nahranite.

Ljuske kao dodatak hrani za pse

Ljuske od jaja su prepune kalcijuma i zato ih nikako ne bi trebalo bacati, posebno ako za kućnog ljubimca imate psa. Sameljite ih u prah i pomešajte sa psećom hranom. One će nahraniti kosti i zube vašeg vernog, četvoronožnog prijatelja.

Jaje protiv iritacija na koži

Sveže jaje potopite u čašu jabukovog sirća. Ostavite ga da tako odstoji dva do tri dana, a nakon toga ga upotrebite kao oblog za upaljeno ili iziritirano mesto na koži. Odlično će poslužiti i protiv uboda.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs