Ida Kiling

NAVIKE NAJSTARIJE SPORTISTKINJE NA SVETU: Doživela je 106 godina, otkrila šta je LEK! (VIDEO)

Najstarija svetska sportistkinja Ida Kiling imala je nekoliko navika kojih se pridržavala, a umrla je u 106. godini.

Fitnes & Nutricija
21:02h Autor:
NAVIKE NAJSTARIJE SPORTISTKINJE NA SVETU: Doživela je 106 godina, otkrila šta je LEK! (VIDEO)
Ida Kiling, Foto: Printscreen Youtube / World News

Svi želimo da znamo tajnu dugovečnosti, a imali smo priliku da čujemo raznorazne savete ljudi koji su zbog godina ušli i u Ginisovu knjigu rekorda. Iskusna sprinterka iz Bronksa, Ida Kiling, bavila se sportom do smrti, 2021. godine.

Imala je 106 godina, a njena je ishrana je najviše zaslužna za to.

Prema rečima njene ćerke Šeli Kiling, Ida je jela mnogo voća i povrća, hranu bez konzervansa i dodatih šećera. Osim toga, mnogo je konzumirala žitarice i vrlo malo mesa.

"Jela je sve vrste voća i povrća, male količine mesa, a svi njeni organi funkcionisali su savršeno i bili su u izvrsnom stanju", kaže njena ćerka.

Ishrana bogata voćem i povrćem smanjuje rizik od srčanih bolesti i moždanog udara, stvara prevenciju određenih karcinoma i smanjuje rizik od problema sa vidom. Takođe, pozitivno utiče na nivo šećera u krvi.

Ida je tokom detinjstva obožavala da vozi bicikl i preskače vijaču, a njena ćerka kaže da je uvek govorila da je to idealan recept.

"Uzbuđenje i radost zbog toga što se izvrsno osećala, terali su je da trči i dalje. Bila je izuzetno fleksibilna i često je govorila da su vežbanje i trčanje najbolji lek", rekla je Idina ćerka.

Pogledajte kako je Ida radila sklekove u 102. godini:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs