Po savetu nutricioniste

NAVIKA BROJ 1, AKO ŽELITE DA SMRŠATE: Uveče obavezno uradite OVO!

Ako želite da smršate, neka vam ovo bude pravilo broj jedan

Fitnes & Nutricija
Autor:
NAVIKA BROJ 1, AKO ŽELITE DA SMRŠATE: Uveče obavezno uradite OVO!
Foto: Profimedia

Verovatno ste čuli da je početak dana zdravim doručkom od suštinskog značaja za bilo koga ko želi da smrša. Bez obzira na to, možda ste takođe čuli da bi preskakanje obroka moglo biti lak način da izgubite višak kilograma - ali zapravo nije. U stvari, najgora navika je preskakanje ili žurba sa prvim obrokom u danu. Ne samo da će biti teže smršati ako odlučite da preskočite doručak, već ćete se verovatno osećati umorno, gladno i neraspoloženo – to definitivno nije način koji će vas zadovoljiti.

Pa ipak, ponekad se može desiti da preskočite obrok kada nemate vremena ili energije da pripremite hranljiv doručak. Zato Lisa Moskovič, nutricionista tvrdi da je najbolja navika doručka koji se planira noć pre.

"Priprema doručka prethodne noći može mnogo olakšati ljudima žele koji da povedu računa o svom zdravlju," objašnjava Moskovič. Ako niste gladni odmah kada se probudite ili nemate vremena ujutru da nešto spremite, možete se osloniti na ovo što ste pripremili dan pre.

Moskovič predlaže da spremite ovas potopljen u jogurt ili kefir, čia puding, smuti, mafine od jaja i sira. Ovo je doručak koji će vam dati snagu i okrepiti organizam.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs