Imaju najstariju populaciju u svetu

OD POČETKA EPIDEMIJE KORONE, Japanci posebno paze na UNOS JODA: Zato imaju NAJMANJU STOPU SMRTNOSTI?

Mineral koji igra veliku ulogu u jačanju imuniteta

Fitnes & Nutricija
10:11h Autor:
OD POČETKA EPIDEMIJE KORONE, Japanci posebno paze na UNOS JODA: Zato imaju NAJMANJU STOPU SMRTNOSTI?
Ilustracija, Foto: Profimedia

Najnovija statistika govori da je u zemlji izlazećeg sunca svega 18 mrtvih na million stanovnika, a mnogi smatraju da je unos joda tajna kojoj pribegavaju Japanci.

Analizirajući podatke o broju žrtava u svetu čiji je uzrok Covid-19 profesor dr Verhesen je zaključio da količina unetog joda ima bitan uticaj na procenat smrtnosti.

Kao primer navodi da epidemiološki podaci pokazuju da trenutna pandemija Covid 19 kod Japanaca, koji su poznati po visokom unosu joda, ima veoma nisku stopu smrtnosti od korona virusa u poređenju sa drugim zemljama. Sve to uprkos činjenici da Japan ima najstariju populaciju u svetu i da su nacionalne mere zatvaranja bile među najblažima. Nije ni čudo što što mnogi Japan nazivaju čudom u vreme pandemije.

Jod bi trebalo da se unosi kroz hranu, a najviše ima u algama, morskoj ribi i kuhinskoj soli. Odlični izvori su i jogurt, bakalar, jaja, tuna, kukuruz, šljive, sir i banane.

Dnevni unos joda bi trebalo da iznosi od 1,5 miligrama do 2,4 miligrama po osobi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs