oprez

Nutricionisti savetuju: Izbegavajte ove navodno zdrave namirnice u širokom luku!

Nutricionisti su vrlo izbirljivi kada su u pitanju namirnice koje se prodaju u jednom tipičnom supermarketu.

Nutricija
Autor:
Foto: Shutterstock

Oni vode računa šta unose u svoj organizam, a posebno su sumnjičavi prema navodno zdravim proizvodima. Otkrijte u narednim redovima koje su to namirnice koje nutricionisti izbegavaju u širokom luku.

 

Integralni hleb

Hleb, Integralni Hleb
foto: Thinkstock

Integralni hleb je veoma bogat vlaknima, zbog čega je idealan ako želite da jedete manje, a budete siti. Problem s integralnim hlebom, posebno onim koji se prodaje u supermarketu, je činjenica da je najčešće pun konzervansa i aditiva, zbog čega treba da budete pažljivi kada ga kupujete i dobro se informišete o njegovom sastavu.

 

Energetske pločice od žitarica

Energetske pločice
foto: Profimedia

Ovaj desert se mahom prodaje kao zdrava alternativa tradicionalnim čokoladicama. On je, međutim, pun šećera, soli, veštačkih zaslađivača i zasićenih masti.

 

Mleko od soje

Soja, Sojino Mleko
foto: Thinkstock

Soja sadrži izoflavone, materiju koja je u stanju da poremeti hormonalni balans kod žena i izazove gojaznost. Nutricionisti iz ovog razloga preporučuju da izbegavate namirnice sa sojom, uljučujući i mleko od soje.

 

Konzervisano voće

Konzervisano voće
foto: Shutterstock

Sirupi u kojima se čuva konzervisano voće sadrže veliku količinu šećera, koja u potpunosti poništava korist od unosa zdravih hranljivih materija iz samog voća.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs