SAVET STRUČNJAKA

Smanjuju apetit i želju za slatkišima: Ovi napici mogu da pomognu u mršavljenju, tvdi nutricionista!

Kada osetite želju za nezdravom hranom, popijte šolju nekog od ovih 5 napitaka

Fitnes & Nutricija
Autor:
Smanjuju apetit i želju za slatkišima: Ovi napici mogu da pomognu u mršavljenju, tvdi nutricionista!
Foto: Shutterstock

Svi dobro znamo koliko je teško odreći se slatkiša, ali ukoliko želite da kilažu dovedete u red to je neophodno, barem na neko vreme.

Dobra vest je da postoje napici koji mogu da eliminišu želju za slatkišima i spreče napade gladi. Nutricionista, Ketrin Kimber, kao diplomirani dietetičar na King’s Coledžu u London, je pravi sagovornik na ovu temu.

U kombinaciji sa izbalansiranom ishranom, ovi napici mogu da nam pomognu da brže dođemo do željene kilaže. Kad osetite želju za nezdravom hranom, popijte šolju nekog od ovih napitaka:

1. Zeleni čaj

"Ovo je prvi odgovor koji će vam dati svaki nutricionista. Istraživanjima je dokazano da zeleni čaj ima antiinflamatorno dejstvo. Zahvaljujući jedinjenjima katehinima u kombinaciji sa kofeinom, metabolizam se ubrzava."

2. Kafa

Kafa je prepuna zdravstvenih blagodati i dokazano antiinflamatorno. Ketrin napominje da se ovaj napitak pije isključivo bez šećera i mleka.

3. Jabukovo sirće

Ako ste istraživali pića koja sagorevaju masnoće, verovatno ste čuli za jabukovo sirće. Istraživanja pokazuju da ovo sirće sagoreva masnoću koja se akumulira duboko u stomaku, a takođe pomaže u smanjenju ukupnog skladištenja masti. Ketrin naglašava da se ne sme preterivati sa upotrebom ovog napitka. "Više od 10 dana nikako ne smete piti ovaj napita", kaže ona.

4. Sok od celera

Ovaj napitak je prepun vlakana, ali i vrlo dobro umiruje potrebu za slatkišima. Da bi sok bio delotvoran, on mora biti potpuno prirodan.

5. Voda

"Kad ste dehidrirani, može se javiti potreba za hranom iako, zapravo, i niste stvarno gladni. Voda je, takođe, odgovorna i za pravilno funkcionisanje celog tela, zato je treba piti u dovoljnim količinama".

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs