SPAS ZA MNOGE TEGOBE

Svaka žena mora da ima bočicu ovog ulja u kući: Normalizuje krvni pritisak, topi masne naslage, podmlađuje kožu!

Ulje lana ima neverovatna lekovita svojstva

Fitnes & Nutricija
Autor:
Svaka žena mora da ima bočicu ovog ulja u kući: Normalizuje krvni pritisak, topi masne naslage, podmlađuje kožu!
Foto: Shutterstock

Najverovatnije ste o prednostima lanenog ulja čuli više puta, ali retko ste na to obraćali pažnju. Ono se naširoko primenjuje u medicini i kozmetologiji, ali ga običan čovek veoma retko koristi. A trebalo bi, a naročito žene.

Sadrži čak 3 puta više omega 3 masnih kiselina od ribljeg ulja, a obiluje mnogim vitaminima i mineralima.

Kao preventiva, laneno ulje se konzumira na prazan stomak, odnosno 20-30 minuta pre prvog obroka. Dovoljno je uzimati samo 1 supenu kašiku.

Evo koje prednosti ima laneno ulje na organizam. U ovim slučajevima je nezamenljivo:

Pomaže u mršavljenju

Oleinska kiselina omega-9, linolna kiselina omega-6, alfa-linolenska kiselina omega-3 – efikasni su aktivatori za mršavljenje. Zato, svi koji imaju problem sa suvišnim kilogramima, treba da obrate pažnju na ovaj proizvod. Njega možete dodavati u jogurte ili salate, ili konzumirati kao samostalan proizvod.

Štiti srce i kardiovaskularni sistem

Laneno ulje štiti od bolesti kardiovaskularnog sistema, normalizuje krvni pritisak, snižava nivo holesterola u krvi, a takođe, poboljšava zdravlje i elastičnost krvnih sudova. Osim toga, neprikosnoveno je kada je zaštita srca u pitanju.

Čuva zdravlje žena

Prisustvo lignina u ovom ulju, deluje na aktiviranje normalnog balansa hormona u organizmu. Zahvaljujući lanenom ulju lakše se podnose menstrualni bolovi i menopauza.

Održava mladoliki izgled kože

Laneno ulje normalizuje rad lojnih žlezda. Takođe, maske na bazi ovog ulja, poseduju podmlađujuća, hranljiva i antibakterijska svojstva. Laneno ulje je dobro koristiti za trepavice i obrve, efekat je mnogo jači nego od ricinusovog ulja.

Osim čistog lanenog ulja možete koristit i mešavinu ulja, meda i limuna. Ovu mešavinu sa razlogom zovu eliksirom zdravlja i mladolikosti. Jedna supena kašika se uzima svako jutro, na prazan stomak, u periodu od 2 meseca.

Napomena: Ukoliko pijete određene lekove protiv zgrušavanja, svakako se posavetujte sa lekarom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs