DOBRO ĆE DOĆI U OVOM PERIODU

Ubija sve viruse i bakterije u rekordnom roku: Ovo ulje mora da se nađe u svakoj kući!

Koristi se kod svih oblika infekcija disajnih puteva, infektivne upale creva, urogenitalnih i kožnih infekcija i sa razlogom ga nazivaju "čudom iz Australije"

Medicina
13:53h Autor:
Ubija sve viruse i bakterije u rekordnom roku: Ovo ulje mora da se nađe u svakoj kući!
Foto: Shutterstock

U tradicionalnoj medicini Aboridžina čajevac je izuzetno cenjen zbog eteričnog ulja u igličastim listovima, ali ova bilja se vrlo malo koristi u Evropi.

Od davnina su čajevac koristili za različite zdravstvene tegobe. U Drugom svetskom ratu svaki australijski vojnik je u torbici za prvu pomoć nosio ulje čajevca, koje ga je štitilo od uboda insekata i opasnih infekcija.

Svi pokušaji da se čajno drvo gaji na drugim meridijanima prvobitno nisu bili uspešni, jer eterično ulje nije bilo ni približnog kvaliteta kao australijsko. Posle su zbog velike potražnje uspeli nekako da ga uzgoje i Evropljani.

Ulje čajevca zbog svojih svojstava svakako bi trebalo da se nađe u kućnoj apoteci. Ima snažno dejstvo protiv gljivica, bakterija i virusa, deluje kao imunostimulans i pojačava tonus mišića.

Koristi se kod svih infektivnih bolesti poput disajnih infekcija, urogenitalnih infekcija, gljivičnih infekcija kože. Njegova posebnost leži upravo u tome što suzbija sve tri vrste infektivnih mikroorganizama: bakterije, gljivice i viruse, i to je glavni razlog što ga neki nazivaju „čudom iz Australije“.

Takođe, leči i infektivne upale creva, depresiju, ansioznos i opšti umor.

Preventivno štiti kožu kod terapije zračenjem. Naročito je uspešno u uklanjanju gljivica na noktima, bubuljica i akni, kao i kondiloma ili polnih bradavica.

Eliminiše i neugodne mirise, kao i mnoge druge bakterije i mikroorganizme, protiv kojih su antibiotici uglavnom nemoćni. Prema mišljenju naučnika, čajevac bi mogao da bude uspešan i u borbi protiv melanoma.

Ulje čajevca takođe se koristi i u raznim kozmetičkim preparatima, sapunima, losionima, šamponima... Međutim, treba biti oprezan sa upotrebom čajevca jer u velikim količinama može da prouzrokuje iritaciju kože i sluzokože, naročito kod osoba sklonih alergijama. Da ne bi došlo do neželjenih reakcija, potrebno je pratiti uputstva proizvođača.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs