4 namirnice su spas

Paraziti u crevima mogu da naprave haos u celom telu: 4 načina da ih izbacite u rekordnom roku!

Ishrana je i u ovom slučaju najbolji lek

Nutricija
Autor:
Foto: Shutterstock

Prisustvo parazita u crevima često nije moguće odmah primetiti, ali oni mogu da budu veoma opasni po zdravlje.

 

Lako može da se desi da ste već imali parazite u crevima ali toga niste ni bili svesni, jer postoje namirnice koje ih veoma brzo izbacuju.

 

Ove 4 namirnice su spas protiv parazita u crevima:

 

1. Šargarepa

 

Pojedite dve kuvane ili pečene šargarepe na prazan stomak. Osim što ćete izbaciti parazite, šargarepa će vam pomoći da ojačate vid. 

 

2. Sok od svežeg povrća

 

Ispijanje svežeg soka od povrća ima brojne benefite za ljudsko zdravlje, a jedan od njih je i čišćenje creva od parazita i toksina. Pijte sok od šargarepe, celera, spanaća i krastavca i brzo ćete rešiti ovaj problem.

 

7 prvih znakova raka debelog creva: 90 % ljudi ignoriše alarm koji telo šalje!

foto: Shutterstock

3. Maslinovo ulje

 

Ovo ulje je praktično lubrikant za vaš sistem za varenje i može da izbaci parazite u neverovatno kratkom roku. Najbolje je pomešati ga sa lišćem origana, procediti i piti ovu mešavinu dva puta dnevno. Možete dodati i malo meda. Ova metoda će očistiti creva od parazita i poboljšati funkciju sistema za varenje.


4. Beli luk

 

U pitanju je moćni analgetik, antibiotik i antioksidans koji može da ubije crevne parazite i generalno da vam popravi zdravlje. Najbolje je nekoliko čenova belog luka pomešati sa susamovim uljem, prokuvati i uzimati dva puta dnevno.

 

(Stil.kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs