MOĆAN ČUVAR ZDRAVLJA

Dokazano najmoćniji prirodni lek: Ova namirnica reguliše nivo holesterola i triglicerida preko noći!

Ako ovu namirnicu uvrstite u ishranu, sa holesterolom nikad nećete imati problema

Nutricija
Autor:
Foto: Shutterstock

Povišene vrednosti holesterola mogle bi se opisati kao podmuklo stanje, jer mnogi nisu ni svesni da pate od ovog problema dok ne bude prekasno.

 

Visok nivo holesterola je opasan, jer može da rezultira ozbiljnim komplikacija.

 

Na svu sreću postoji potpuno prirodan način na koji se ove vrednosti mogu držati pod kontrolom. Nivo holesterola i triglicerida će biti potpuno pod kontrolom ukoliko uvrstite ulje lana u svoju ishranu.

 

Evo kako lan i ulje lana deluje na organizam i na koji način smanjuje nivo holesterola i triglicerida:

 

Laneno seme i laneno ulje sadrži alfa-linolensku kiselinu, koja je jedna od esencijalnih omega-3 masnih kiselina. Studijama je dokazano da lan povoljno utiče na regulisanje holesterola. 

U sprovedenim eksperimentima, jedna grupa učesnika je dnevno konzumirala od 15 do 50 grama mlevenog lanenog semena, dok je druga koristila ulje lana. U obe grupe je zabeležen pad nivoa holesterola i triglicerida.

 

Pored ribljeg ulja, laneno je najmoćnije u rešavanju ovog zdravstvenog problema. Pored holesterola, laneno seme se preporučuje i kod raka, dijabetesa i osteoporoze.

 

Lan se može jesti samostalno ili kao dodatak hrani. U oba slučaja ima neverovatna dejstva na regulisanje masnoće u krvi, piše express.co.uk

 

(stil.kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...