Obratite pažnju

Bareni kukuruz je spas za celo telo: Ali samo ako izbegnete ovu grešku dok ga kuvate!

Da li znate zašto sa kukuruzom treba pojesti i njegovu svilu?

Nutricija 06.07.2020. - 09:37h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Profimedia

Malo je ljudi koji ne vole omiljenu letnju poslasticu - kuvani kukuruz.

 

Osim što je ukusan, popularni purenjaci su i veoma zdravi, ali kada ih kuvamo, svi pravimo jednu grešku - sa klipova skidamo kukurznu svilu, one "dlačice" koje je gotovo nemoguće sve počupati.

Evo zašto sa kukuruzom treba da pojedete i svilu:

 

- Sprečava nastanak kamenja u bubrezima

 

- Deluje kao prirodan diuretik i podstiče izbacivanje viška tečnosti iz organizma


- Snižava nivo šećera i holesterola u krvi

 

- Obiluje kalijumom, koji podstiče zgrušavanje krvi

 

Ako ne možete da jedete kukuruznu svilu zajedno sa kukuruzom, konzumirajte je na sledeći način - odvojite je od kukuruza i prokuvajte u malo vode. Procedite, pa kad se ohladi, popijte kao čaj.

 

Napomena: Čaj od kukuruzne svile ne preporučuje se trudnicama, jer može da dođe do preranih kontrakcija.

 

(Stil.kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...