REN

Koren koji leči sve probleme disajnih puteva: Ubija bakterije, oporavlja pluća! (RECEPT)

Ren za sinuse i njegovo dejstvo na respiratorni trakt. Opor ukus i aroma rena je prirodni način da očistite svoje sinuse i disajne puteve.

Nutricija
Autor:
Foto: Shutterstock

Evo kako možete da primenite ren za sinuse i respiratorni trakt.

 

Koren rena se bere u kasnu jesen kada listove ubije mraz. Možete da kupite svež koren rena na tržištu tokom ove sezone. Izaberite svež, kameno-tvrd koren koji je lišen izdanaka, plesni ili mekih mesta. Izbegavajte zeleno-obojen koren rena, budući da je on veoma gorak. Osim toga, izbegavajte prezreo, stari i veći koren rena, jer on ima tendenciju da bude previše vlaknast i na taj način, lošeg je ukusa.

 

Kod kuće, čuvajte ren u papirnoj kesi i stavite ga u frižider gde će se održati narednih 6-9 meseci. Komercijalno pripremljeni proizvodi od rena mogu biti lako dostupni u prodavnicama širom cele godine.

 

Uvek treba da koristite ren u svežem stanju; ako je narendan i stoji predugo, on će izgubiti svoju moć. Možete, međutim, da narendate ren i da ga pomešate sa jabukovim sirćetom, te čuvajte ovo u dobro zatvorenoj posudi u frižideru. Ovaj preparat će trajati beskonačno!

 

Uvek koristite ren sirov, budući da kuvanjem gubi lekovito dejstvo i svoj ukus.

Ren za sinuse

 

Poznato je da je ren za sinuse jedan od najboljih prirodnih lekova. Infekcija sinusa se javlja usled nagomilavanja sekreta u sinusima, što stvara prijatno okruženje za rast i razvoj loših bakterija, a ovo stanje može da bude prilično bolno.

 

Isparljiva jedinjenja koja su prisutna u renu sprečavaju ovu akumulaciju razređivanjem stare sluzi. Dakle, ako ste skloni sinusnim i infekcijama gornjih disajnih puteva, možete uzeti pola kašičice sosa od rena ujutru i u podne i najmanje 10 minuta nakon upotrebe nemojte unositi hranu ili pića.

Ovo će odmah očistiti sinuse. Ren takođe ublažava simptome gripa, prehlade i zagušenja. Sitno mlevena pasta od rena može da se nanese preko grudi da izleči zagušenja.

 

Osim ovoga, možete i da zagrejete narendani ren, pa da se inhalirate ovim isparenjima od 5-10 minuta.

 

Ren za bronhitis

 

Ren se preporučuje u lečenju hroničnog bronhitisa i respiratornih bolesti, jer ima snažno antiseptičko i dejstvo za iskašljavanje, a takođe širi bronhije.

 

Kako se koristi ren za bronhitis?

 

Izrendajte koren rena i dodajte četiri kašičice meda u ovo. Nakon 30 minuta, stisnite sok dobro i kuvati ovo sa deset kašika vode. Nakon što je smeša kuvana, procedite je, ostavite da se ohladi, a zatim je pomešajte sa sirovim sirupom. Uzmite tri kašike ovog leka dnevno.

Ren protiv kašlja

 

Da koristite ren protiv kašlja, uzimajte 1 kašičicu narendanog rena pomešanog sa kašičicom meda svako jutro na prazan želudac, tokom perioda od 30 dana.

 

Ren protiv bolesti pluća

 

Prelijte 10 g narendanog korena rena sa 200 ml ključale vode, te ostavite da odstoji nekoliko minuta, zatim procedite i pijte 2-3 puta dnevno u malim šoljicama. Ovaj čaj od rena je odličan za čišćenje pluća.

 

Ren protiv astme

 

Skuvajte 4 kašike rendanog rena sa šoljom jabukovog sirćeta, pa kada se ren razmekša, procedite ga i dobijenoj količini dodajte istu količinu meda. Kuvajte ovu smesu lagano da se zgusne, pa sačekajte ohladi. Dobijeni preparat treba uzimati ujutru i uveče.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...