NIJE POŽELJAN U ISHRANI

Lekari upozoravaju: Ovaj začin potpuno uništava imuni sistem, a gotovo svi ga koristimo!

Naročito u ovom periodu je poželjno smanjiti njegovu upotrebu

Fitnes & Nutricija
13:40h Autor:
Lekari upozoravaju: Ovaj začin potpuno uništava imuni sistem, a gotovo svi ga koristimo!
Foto: Shutterstock

So je važna karika za pravilno funkcionisanje ljudskog organizma, ali veliki unos ostavlja ozbiljnije posledice po imuni sitem.

U ovom periodi je od ključne važnosti da imunitet bude jak, kako bi telo moglo da se izbori sa virusom ukoliko ga napadne.

Nedavno je provedeno naučno istraživanje u kojem je učestvovala grupa ljudi koja je pristala da prođe kroz mnogobrojne biohemijske testove. Oni su svakog dana uzimali 6 grama soli više od preporučene doze.

Samo nedelju dana kasije njihovi rezultati su se značajno pogoršali i primećen je nagli pad imunog sistema. "Jednostavno rečeno, imunitet je počeo da se urušava i slabi odbrambena moć tela", kažu lekari.

Višak soli sprečava organe da pročišćavaju krv. Ako telo ima previše soli, tada voda počinje da se zadržava u organima i tkivima, zbog čega bubrezi prestaju normalno da funkcionišu. Dalje, zbog zadržavanja toksina u telu stvara se pogodno tlo za razvoj raznih upala.

Posledice prekomerne konzumacije soli su i razvoj hroničnog umora, problemi sa srcem, iscrpljenost i pad koncentracije, kao i problemi sa zglobovima i mišićima.

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs