DAJU REZULTATE

Vitki i tokom perioda izolacije: Provereni trikovi kojima ćete zavarati glad i držati apetit pod kontrolom!

Zatvoren protor, ograničeno kretnje idealno je za gomilanje kilograma, ali ne ako iskoristite ove male trikove

Nutricija 24.03.2020. - 19:41h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shutterstock

Za vreme izolacije kretanje je svedeno na minimum, a hrana je ono za čim svi posegnemo kad previše vremena provodimo u kući ili nam je dosadno. U onim trenucima kada pokušamo da sakrijemo ili potisnemo negativne emocije to uglavnom činimo tako što jedemo pojačano, kažu psiholozi.

 

U kućnim uslovima možemo da vežbamo, ali ako niste ljubitelji preznojavanja, imamo trikove koji deluju, a da se neodričete ničega previše.

 

Krenimo redom:

 

Pripremite obroke na početku dana

 

Ovako ćete imati potpuni uvid u ono što ste pojeli i koliko kalorija ste uneli. Osim toga mnogo je bolja opcija pripremiti sve od jednom, jer tako nećete doći u iskušenje da gricnete još nešto dok pripremate svaki obrok.

 

Pronađite zdravije opcije

 

Umesto da grickate čips uz film, odaberite neku zdraviju varijantu. Kokice su mnogo bolje za orgaizam, a imaju i znatno manje kalorija, kažu nuticionisti. Dobar izbor je i naseckano povrće na štapiće koje možete da jedete uz grčki jogurt.

Zavarajte glad salatama

 

Uz svaki obrok dodajte veliku porciju povrća. Tako ćete napuniti želudac, pa će manje mesta ostati za ostalu hranu. 

 

Unosite dovoljno tečnosti

 

Hidratacija je bitna iz više razloga, a pomoćiće i u otklanjanju osećaja gladi. Želudac će u ovom sličaju u svakom trenutnu biti napunjen, pa je manja verovatnoća da ćete imati iznenadne napade gladi. Osim vode možete piti i čajeve koje ćete zasladiti stevijom.

Žvaćite

 

Dok jedete budite skoncentricani samo na hranu. Vodite računa koliko puta ste je sažvakali. Imajte na umu da stručnjaci kažu da signal od želuca do mozga putuje 20 minuta. Dajte vremena želucu da da do znanja telu da je sit.


(stil.kurir.rs)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...