EFIKASNE BILJKE

Ovo lekovito bilje se bori sa virusom bolje od bilo kog leka: Priroda ima rešenje za sve!

Najbolja opcija lečenja i prevencije je upravo ona koja dolazi iz prirode

Fitnes & Nutricija
11:45h Autor:
Ovo lekovito bilje se bori sa virusom bolje od bilo kog leka: Priroda ima rešenje za sve!
Foto: Shuterstock

Jačanje imuniteta je pripritet trenutno i na svaki mogući način je potrebno voditi računa da on ne bude narušen. Prvo i najvažnije pravilo u sezoni pandemije glasi, ostanite kod kuće ukoliko ste u mogućnosti. Drugo pravilo glasi, ojačajte imunutet maskimalno.

Uz jak organizam, ni jedan virus vam ne može ništa. Srećom, postoji veliki broj moćnih antivirusnih biljaka koje jačaju imunološki sistem, smanjuju upalu i bore se protiv infekcija.

Antivirusne biljke, direktno napadaju patogene virusa i na kraju ih i uništavaju, ali deluju i preventivno. Osim toga, imaju i niz drugih zdravstvenih pogodnosti na organizam.

Najbolje ih je kozumirati u vidu čaja.

Zova

Zova ima dugu, bogatu istoriju upotrebe u lekovite svrhe od strane mnogih kultura. Bori se protiv infekcija uključujući grip, herpes, virusne infekcije i bakterijske infekcije.

Studija objavljena u Časopisu za alternativnu i komplementarnu medicinu zaključila je da se zova može koristiti kao prirodna antivirusna biljka protiv i njopsnijih virusa.

Obavezno piće tokom pandemije: Limunada i cink! Evo zašto!

foto: Shutterstock

Ehinacea

Sadrži eterična ulja, kao i fenolkarbonske kiseline i depsidne kiseline: kafenu, hlorogensku i dikafeoilhinu kiselinu; estre kafene ivinske kiseline, i ferulinske i vinske kiseline. Prisutni su i estri šećera i kafene kiseline - ehinakozidi; nezasićena, alifatična jedinjenja: amidi, izobutilamidi, polienske kiseline, a sadrži i vitamin C, bakar, gvožđe, jod, sumpor, kalijum...

Ehinacea je danas najpoznatija biljka antibiotskog i antivirusnog delovanja, pa se upotrebljava za jačanje imunog sistema kao jedan od jačih - delotvornijih imunostimulansa kojim pojačava, to jest podstiče, umnožavanje limfocita (belih krvnih zrnaca) i makrofaga (ćelija koje nastaju od monocita, a imaju citotoksičnu ili fagocitnu sposobnost)

Laboratorijska istraživanja potvrđuju veliku lekovitost ehinacee u lečenju i abnormalnog rasta ćelija, tumora, leukemije i td.

Snažan organizam je sad prioritet: Ovaj tradicionalni ruski napitak jača imunitet do maksimuma!

foto: Shuterstock

Neven

Latice biljke neven, koriste se u medicinske svrhe sigurno od 12. veka, a verovatno i mnogo pre. Ova antivirusna biljka sadrži velike količine flavonoida – biljnih antioksidananata koji štite ćelije od oštećenja slobodnih radikala, a takođe se bori protiv virusa, upala i bakterija.

Beli luk

Eksperimenti su pokazali da je beli luk ili specifična hemijska jedinjenja koja se nalaze u belom luku, vrlo efikasna u uništavanju mnogih mikroorganizama koji su odgovorni za neke od najčešćih i najređih infekcija, uključujući tuberkulozu, upalu pluća, infekcije grla i usta i herpes.

Vrovatno vam je i do sad bilo poznato koliku moć beli luk ima za jačanje imuniteta.

Od ove hrane virus jača: Evo koje namirnice sad treba izbegavati!

foto: Shutterstock

Mačija kandža

Svetska zdravstvena organizacija je ovu biljku nazvala biljkom 21. veka i proglasila je najlekovitijom koja je otkrivena u poslednjih 300 godina.

Naime, u mačijoj kandži se nalaze odlični sastojci koji poboljšavaju imuni sistem, a i deluje kao antioksidans.

Sladić

KJedan kineski časopis objavio je istraživanje kojim je potvrđeno antivirusno dejstvo korena sladića zbog njegovog sadržaja triterpenoida. Druga publikacija iz 2010. godine beleži antioksidativne efekte sladića i potvrđuje da uklanja slobodne radikale i ima imunostimulišuće efekte.

Još neke od prednosti korena sladića uključuju:

  • Lek za brzo ublažavanje bolova u grlu
  • Prirodni lek protiv kašlja
  • Smanjuje adrenalni zamor
  • Ublažava bol

Kako maslačak čisti jetru i pluća: Narodni lek koji se pravi sada! (RECEPT)

foto: Shuterstock

Lišće masline

Maslinov list ima antivirusna svojstva, pruža mogućnost uspešnog lečenja obične prehlade i opasnih virusa. Uspešno leči još i kandidu, meningitis, upalu pluća, sindrom hroničnog umora, hepatitis B, malariju, gonoreju i tuberkulozu; takođe leči infekcije zuba, uha i mokraćnih puteva i prirodan je tretman za herpes.

Istraživanja pokazuju da se ekstrakti maslinovog lista efikasno bore protiv brojnih mikroba koji izazivaju bolesti, uključujući neke viruse koji izazivaju grip i druge respiratorne infekcije.

Snažna jedinjenja koja se nalaze u maslinovom lišću uništavaju invazivne organizme i ne dozvoljavaju virusima da se umnožavaju i izazovu infekciju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs