TRADICIONALNA MEDICINA

Snažan organizam je sad prioritet: Ovaj tradicionalni ruski napitak jača imunitet do maksimuma!

Po receptu Genadija Petroviča Milahova

Nutricija
13:42h Autor:
Foto: Shutterstock

Genadij Petrovič Malahov je čuveni ruski pisac knjiga iz oblasti narodne-tradicionalne medicine, do sada je objavio preko 60 hiljada knjiga koje su prodate u milionskom tiražu. 

 

Njegove knjige su prava riznica narodnih napitaka koji leče organizam bez ikakvih posledica. Mnoge terapije, koje preporučuje u svojim knjigama, primenjuje i na sebi.

 

Prva prevencija protiv gripa je jak imunitet, a u tome definitivno pomaže pravi izbor namirnica. Ovaj napitak u sebi sadrži pravu kombinaciju uz pomoć koje će organizam biti jak kao stena.

 

Kada je imunitet jak, lakše je odupreti se bolstima, kao i korona virusu koj je na snazi.

Kefir je, uz bundevu, glavni sastojak ovog napitka. Nekim ljudima u početku konzumiranja kefira ne prija, verovatno zbog njegove kisele prirode ili velike količine probiotika. Dobra ideja u ovom slučaju je polako pustiti svoje telo da se navikne na kefir. Počnite sa 1/8 šoljice dnevno, a zatim postepeno povećavajte količinu.

 

Kefir se može koristiti kao lek u velikim količinama, ali u kratkom razdoblju. Jenom u toku nedelje napravite pauzu. Ovaj napitak se konzumira najviše 20 dana, nakon čega je potrebno napraviti pauzu od 10 dana.

 

Ovako se priprema:

 

Sastojci:

 

  • 4 čaše prirodnog kefira
  • 150 g kuvane i ispasirane bundeve
  • 1 kašika prirodnog meda.

Uzmite 4 čaše kefira (oko 8 dl) i 150 grama kuvane i ispasirane bundeve. Sve dobro izmešajte, pa dodajte kašiku prirodnog meda.

 

Osim što će ojačati imunitet, ovaj napitak povoljno deluje na organe za varenje, kao i na metabolizam.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs