LEKOVITO BILJE

Narodni napitak od ljubičice: Najefikasniji lek kod problema sa disajnim organima! (RECEPT)

Ljubičica je mnogo više od vesnika proleća

Fitnes & Nutricija
11:13h Autor:
Narodni napitak od ljubičice: Najefikasniji lek kod problema sa disajnim organima! (RECEPT)
Foto: Shuterstock

Ljubičica se od davnina koristi u kozmetičkoj indistriji, što zbog lepog mirisa, što zbog svojstava koje ima. Da li ste znali da je ona dobra i za zdravlje organizma? Ona čuva zdravlje srca, a pozitivno utiče i na disajne puteve.

Osim toga, koristiti se protiv glavobolje, bolesti očiju, kostiju i zglobova, protiv bolesti krvnih sudova, bubrega, bešike i mokraćnih kanala, duševnih bolesti i kože.

Cela biljka ima lekovita svojstva. U korenu se nalazi saponin, a sadrži salicilnu kiselinu, alkaloid violi, i odoratin, koji je najlekovitiji deo ove biljke , eterično ulje i neke soli, vitamin C, kao i karoten.

3 korova koja će nas spasiti: Jačaju imunitet, sprečavaju teške bolesti! (RECEPT)

foto: Profimedia

Za lečenje i pripremu ovog napitka, listove treba sakupljati u proleće. Kad je uberete, potrebno je da je osušite na prozračnom mestu, kako bi cvetovi zadržali boju.

Od ljubičice se prave čajevi, sirupi, kapi, kupke, kao i razne masti za spoljašnju upotrebu. Lekovita svojstva ljubičice su brojna i još ne sasvim istražena. Mi vam donosimo recept za jedan vrlo jednostavan i lak za pripremu napitak.

Za jak imunitet i organizam zdrav kao dren: Ove namirnice imaju vitamin C u izobilju!

foto: Shuterstock

Za pripremu čaja od mirisne ljubičice potrebno vam je:

  • 2 kašike osušenih i delova biljke
  • 2,5 dl vode
  • kašika meda

Suvu mešavinu preliti hladnom vodom, staviti na ringlu i zagrejati do vrenja i nastaviti sa kuvanjem još pet minuta. Procedite i sačekajte da se ohladi,pa kad je čaj mlak, dodajtei kašiku meda.

Čaj se pije tri puta na dan.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs