moćni saveznik za zdravlje

Za šta je sve dobar rasol: 1 čaša čuva zdravlje

U nastavku pročitajte koje zdravstvene blagodeti ima slana tečnost od kiselog kupusa

Fitnes & Nutricija
21:03h Autor:
Za šta je sve dobar rasol: 1 čaša čuva zdravlje
Foto: Shutterstock

Iako je kiseli kupus veoma zdrava namirnica, procesom kiseljenja postaje jači saveznik u borbi protiv mnogih zdravstvenih tegoba.

Slana voda u kojoj se kiseli kupus poznata kao rasol je neverovatna tečnost koja zbog bogatstva vitamina čuva naše zdravlje.

Jača imunitet

Bogat je vitaminima C i B, kalcijumom, magenizujom, gvožđem i cinkom, a naročito se preporučuje tokom jeseni i zime. U to doba vladaju virusi prehlade koje dovode do zdravstvenih problema, a ova tečnost tera bakterije i jača imunitet.

Poboljšava probavu

U rasolu nastaju dobre bakterije koje prilikom fermentacije unose balans u crevnu floru, te je održavaju zdravom. Čaša rasola će zaista da vas oslobodi zatvora i reguliše rad probavnog sistema.

foto: Shutterstock

Skida kilograme

Reč je o niskokaloričnoj namirnici, koja sadrži mnogo vlakana i vitamina. Deluje kao probiotik, te je odličan dodatak ishrani kod dijete.

Ublažava mamurluk

Ova zdrava tečnost može da otera simptome mamurluka nakon previše konzumiranja alkohola. Čaša rasola će brzo nadoknaditi izgubljene elektrolite i pomoći vamu hidrataciji organizma.

Jača kosti

Sadrži vitamin K2, koji ima važnu ulogu u zdravlju naših kostiju. On aktivira proteine koji pomažu u apsorpciji kalcijuma, čoveku neophodnog minerala koji hrani kosti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs