PRIRODNO

Narodni lek u koji se kunu i lekari: Leči anemiju, reguliše krvni pritisak i sprečava rast malignih ćelija! (RECEPT)

Jedan tanjih dnevno je dovoljan da potpuno obnovi zdravlje tela

Nutricija 08.02.2020. - 16:01h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shuterstock

Cveklu sa razlogom svrstavaju u najzdravije nammirnice na svetu. Poznata od davnina kao narodni lek koji se suočava sa mnogim bolestima. Pozitivne efekte koje cvekla ima potvrdili su i lekari iprepisuju je često kao dodatak terapiji.

 

Osnovna primena cvekle je u suzbijanju pojave tumora i lečenju leukemije. Zatim, koristi se u lečenju malarije, akutnih fibroznih bolesti i gripa u početnom stadijumu. Reguliše nizak krvni pritisak, povoljno utiče na nerve i rad mozga, a pospešuje i rad želuca, creva i žuči.

 

Ona je niskokalorična namirnica koja u sebi sadrži puno vlakana i proteina koji nas čine sitima, daje nam energiju, a povoljno utiče i na metabolizam

 

Sadrži folnu kiselinu i vitamine B1, B2, B3 i B6., što je čini odličnim saveznikom svake dijete. Možete je jesti sirovu, ukiseljenu, ali najukusnija je kada se od nje napravi potaž.

 

Ukoliko želite da organizam postane jači i otporniji, uvrstite ovaj recept u redovnu ishranu.

 

Za samo 2 nedelje izbacila sam slatkiše iz ishrane i smršala 4 kilograma: Pridržavala sam se ovih 5 pravila!

foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 3 cvekle srednje veličine
  • 1 krompir srednje veličine
  • 1 šargarepa
  • 1 praziluk ili crni luk
  • po želji pileća supa
  • 1/4 kašičice belog luka u prahu
  • po ukusu soli
  • sok od pola limuna
  • 1 kašičica belog bibera
  • po ukusu pavlaka za kuvanje
  • po potrebi maslinovog ulja

Priprema:

 

  • Praziluk dobro operite od zemlje i očistite, pa isecite na kolutove. Ko ne voli praziluk, može koristiti i crni luk.
  • Šargarepu operite, očistite i izrendajte
  • U zagrejan tiganj stavite malo maslinovog ulja i propržite praziluk i šargarepu.
  • Cveklu i krompir dobro operite i stavite da se kuva u ljusci.
  • Kuvane oljuštite i isecite na kocke, dodajte u praziluk i šargarepu, sve izmešajte, pa stavite u blender.
  • Dodajte beli luk u prahu, biber, so, sok od limuna i pilećeg bujona onoliko koliku gustinu potaža želite.
  • Sve umutite i dodajte kiselo mleko.

 

(stil.kurir.rs)

 

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...