Oprez

Evo zašto nikad ne smete piti vodu koja je dva puta provrela!

Vodite računa o tome šta pijete

Nutricija 12.11.2019. - 09:24h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shutterstock

Nažalost, voda koja ulazi u naše domove kroz vodovodni siste ne sadrži samo korisna svojstva, već i elemente hlora, razna teška jedinjenja i štetne nečistoće sa kojima se čak ni savremeni filteri ne snalaze. 

 

Kakvu je vodu opasno piti?

 

Jedan od glavnih načina dezinfekcije i poboljšanja kvaliteta vode bilo je zagrevanje vode do ključanja s kojim se ubijaju bakterije, smanjuje sadržaj hlora, a voda postaje mekša.

 

Ali, brojna istraživanja pokazuju da u prokuvanoj vodi ima teških metala koji ne nestaju ključanjem, a neke čestice hlora mogu doći u kontakt sa drugim elementima i pretvoriti se u veoma štetne supstance.

 

 

 

Zašto se ne sme voda prokuvati dva puta?

 

Ako se jedna ista voda prokuva nekoliko puta, što se često praktikuje u kancelarijama i preduzećima tokom pauze za kafu, koncentracija takvih jedinjenja opasnih za telo svaki put se povećava, a udeo korisnih jedinja kiseonika se smanjuje na minimum. Drugim rečima, voda iz "žive" i korisne pretvara se u "mrtvu" i štetnu.

 

(Stil.kurir.rs)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...