Eliksir zdravlja i lepote

Kašičica dnevno je dovoljna: Ako redovno konzumirate med, ove značajne promene ćete primetiti vrlo brzo!

I mala količina meda može značajno da poboljša stanje organizma

Nutricija
21:42h Autor:
Foto: Shutterstock

Med je već decenijama u upotrebi i kao deo ishrane, ali i u medicinske svrhe.

 

Med je poznat kao namirnica koja pogoduje organizmu i ublažava simptome mnogih bolesti, ali se vrlo često koristi i u kozmetičke svrhe.

 

Ukoliko jedete jednu kašičicu meda dnevno, ove promene ćete sigurno primetiti:

 

Bolje stanje kože

 

Med čisti, štiti i leči rane, a širom sveta se koristi za negu kože. U sebi sadrži veliu količinu proteina i glukonsku kiselinu koje leče sitne rane, ali i akne. Njegove aminokiseline obnavljaju tkivo i održavaju potkožna vlakna čvrstima. Osim toga, bogat je melatoninom koje telo otpušta tokom sna i koji pomaže koži da izgleda zdravije.

Kompletna detoksikacija tela

 

Telo je svaki dan pod uticajem štetnih toksina koje unosimo hranom i pićem. Med je pun flavonoida, prave riznice zdravlja, koji služe ublažavanju neravnoteže radikala, toksina, i antioksidanta u telu koji vodi oštećenju tkiva.

 

Sve psihičke i fizičke bolesti nastaju samo iz 3 razloga: Ovo je jedini način da se zaštitite!

Gubitak suvišnih kilograma

 

Iako je med namirnica sa velikim brojem kalorija, on može dosta da pomogne u gubitku kilograma. Iako zvuči neverovatno, studije su pokazale da konzumacija meda umesto proizvoda punih saharoze ima bolje učinke i rezultira nižom kilažom.

Kvalitetniji san

 

Jedna od najstarijih, a isprobanih metoda koja uspavljuje je konzumacija meda pre odlaska u krevet. Toplo mleko ili čaj od kamilice zaslađen sa kašičicom meda uzrokuje otpuštanje insulina koji u mozak šalje triptofan, a sve to reguliše ritam spavanja.

Smanjenu anksioznost i nivo stresa

 

Baš zato što tako deluje na san, med će smanjiti i nivo stresa sa kojim se svakodnevno susrećemo.

Manji nivo holesterola

 

Visok nivo holesterola može da bude fatalan, jer uzrokuje srčane i moždane udare. Redovna konzumacija meda ograničava rast glukoze u krvi, pa smanjuje ukupan nivo holesterola i triglicerida, pokazala je studija.

 

Poslovne odevne kombinacije za uspešnje žene: Ovi komadi gardrobe daju samopouzdanje! (FOTO)

Bolja memorija i zdravlje mozga

 

Holesterol u telu može da utiče i na bolesti moždanog sistema i dovesti čak i do Alchajmerove bolesti. Međutim, redovna konzumacija meda smanjuje nivo kolesterola, pa se samim tim održava i zdravlje mozga.

Zdravije srce

 

Antioksidanti u medu povezuju se sa smanjenim rizikom od pojave srčanih bolesti, pokazala je studija. Med sadrži flavonoide koji se ponašaju kao oksidanti i utiču na smanjenje mogućnosti nastanka čepova u krvotoku.

 

Bolji rad digestivnog trakta 

 

Antibakterijska svojstva koja sadrži med štite naše telo čak i od pojave bakterije Ešerihije Koli i salmonele. Ako medom zamijenite šećer, sprečavate pojavu nekih toksina i obnavljate crevnu mikrofloru. Osim toga, med se bori i protiv čireva na želucu.

 

Lek protiv depresije i anksioznosti: Evo zašto Bogorodičinu travu uvek treba imati u kući!

 
 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...