Potpuno prirodno

3 namirnice koje spuštaju šećer neverovatnom brzinom: Ne postoji bolja prevencija dijabetesa!

Pomaže i već obolelima

Nutricija
Autor:
Foto: Shutterstock

Tokom protekle tri decenije, stopa dijabetesa porasla je na globalnom nivou. Zabeležena stopa raste paralelno s rastućim stopama gojaznosti i sedelačkim načinom života. Više od 50% osoba s dijabetesom umire od kardiovaskularnih bolesti.

 

Borba protiv dijabetesa najefikasnija je - pre nego što nastane. Pravilnom ishranom i umerenom fizičkom aktivnošću možete da sprečite nastanak bolesti, a pomoću sledećih namirnica da snizite nivo glukoze!


Crveni luk

 

Luk je svestrana namirnica koja ima antibakterijska i antivirusna svojstva. Preporučuje se se svim obolelima od dijabetesa, jer su naučnici potvrdili da luk sadrži mangan i hrom, elemente koje održavaju pravilno lučenje i funkciju insulina. Crveni luk pomaže u smanjenju nivoa šećera u krvi jer sadrži veliku količinu sumpora i flavonoida. Pacijentima koji imaju dijabetes tipa 2 preporučuje se 100 g crvenog luka dnevno.

 

Maslinovo ulje je pravi eliksir zdravlja: Ali ovako nikako ne smete da ga koristite!

foto: Shutterstock

Kelj

 

Kelj je moćna namirnica koja pomaže u kontroli glukoze u krvi dijabetičara. Sadrži dijetetska vlakna koja smanjuju nivo holesterola i održava nivo šećera u krvi, što je značajno za osobe obolele od dijabetesa. Ovo zeleno, lisnato povrće prepuno je proteina, vlakana i ima nisku kalorijsku vrednost. Izbegavajte prženje kelja na maslacu ili ulju, na taj način umanjujete njegova delotvorna svojstva.

 

Beli luk

 

Ovaj moćni borac protiv mnogih bolesti ima antigljivična i antibakterijska svojstva. Pitate se koliko je belog luka dovoljno pojesti, kako bi se sve dobrobiti ove čudesne biljke pravilno odrazile na zdravlje? Redovnim uzimanjem tri do četiri čena dnevno možete da poboljšate svoje zdravlje, a usput i snizite šećer u krvi. Kuvani beli luk lakše se vari, pa ga mogu konzumirati i osobe koje imaju problema sa želucem kada konzumiraju sirovi beli luk.

 

Stari recept za potpuno čišćenje debelog creva: Izbacite sluz, otpad i parazite za tri nedelje! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...