pokazalo istraživanje

Nemojte preterivati: Ovaj začin je glavni krivac stvaranja sala na stomaku!

Sa svakim gramom ove namirnice povećava se rizik od gojaznosti za 25 posto

Nutricija 02.04.2019. - 18:28h Autor: Stil
Foto: Shutterstock

Natrijum koji se nalazi u kuhinjskoj soli je krivac za skupljanje masnih naslaga na stomaku, tvrde naučnici.


Naime, istraživanje Univerziteta Queen Mary u Londonu došlo je do rezultata da natrijum iz soli skuplja vodu u tkivo, te tako deluje kontraproduktivno na liniju. Prevelika količina natrijuma menja metabolizam, a naročito topljenje sala na stomaku.


Dnevna potreba za solju kod odraslih osoba iznosi 1,4 grama, a prema nekim statistikama jedemo čak četiri puta više nego što nam je potrebno. Ali, postavlja se pitanje zašto konzumiranje veće količine soli loše utiče na našu kilažu?

 

So možete smanjiti uz pomoć jednostavnih trikova.

 

Višak soli u ishrani dovodi do ovih 5 problema: Smanjite dnevni unos i sprečite ih na vreme!

foto: Shutterstock


Način pripreme

 

Bacite povrće na roštilj umesto da ga kuvate u vodi. Aroma roštilja će za tili čas dati povrću bolji ukus – bez dodavanja soli.


Začini

 

Začini mogu dosta da utiču na ukus povrća i mesa.

 

Ako jelu stavite prstohvat sveže mlevenog bibera i čen belog luka odmah ćete poboljšati ukus. Slobodno eksperimentišite, a idealno bi bilo da začini nemaju kalorije.

 

Poboljšajte zdravlje prirodnim putem: Biljke i začini protiv visokog pritiska!

foto: Shutterstock

Dodajte kiseline

 

Kao i začini, i kiselina daje poseban ukus obrocima. Zato iskoristite malo sirćeta ili soka od limuna ili pileća prsa i sigurno že vam ukus jela biti aromatičniji.


Izbegavajte gotove proizvode

 

Iako je to nekad neizbežno, trudite se da izbegavate industrijski pravljene proizvode jer sadrže puno natrijuma.

 

Pročistite bubrege: Voda plus jedna biljka - najmoćniji recept koji uklanja naslage soli i toksina!

 

(Stil.Kurir)

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...