Nismo ni svesni

Piće koje nikako ne treba da naručujete u kafiću: Prepuno je bakterija!

Svi verujemo da su objekti za jelo i piće u kojima često provodimo vreme čisti, međutima ne možemo uvek da budemo sigurni da je sve što tamo konzumiramo bez bakterija

Nutricija
Autor:
Foto: Shutterstock

Ovime ne želimo da kažemo da sledeći put kada sednete u kafić treba da ponesete sopstvena higijenska sredstva, već jednostavno treba da naučite koja pića nikako ne treba da naručujete kako biste izbegli rizičan kontakt sa bakterijama.

 

Jedno istraživanje je pokazalo da u piću koje svi naručujemo krije najviše bakterija, a to je čaša vode ili gazirani sok sa kriškom limuna.

 

Golim okom nevidljiva prljavština u svakom restoranu: Odavde vrebaju milioni bakterija!

foto: Shutterstock

Istaživači su testirali 76 krišaka limuna iz 21 restorana i otkrili su da je 70 %, odnosno 53 kriški zaraženo bakterijama.

 

Iako ovo nije najobuhvatnije istraživanje na ovu temu i sami možete da primetite da je kriška limuna koju dobijate u čaši već unapred isečena, a da se te voćkice drže u plastičnim posudama na sobnoj temperaturi što je idelano okruženje za bakterije.

 

Istraživanje nije jasno otkrilo izvor ovih bakterija, ali je otkrilo da ove bakterije ne mogu da prežive i raznožavaju se u alkoholnim pićima.

 

(Stil.kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...