obavezno pročitajte

Uputstva profesionalca: Uklonite gel manikir kod kuće i sačuvajte nokte!

Iako to ne bi smeli, evo kako možete same u kućnoj radinosti skinuti gel manikir - samo sledite naša detaljna uputstva

Nega 22.05.2018. - 09:48h Autor: miss7
Foto: Shutterstock

Ima nekih stvari koje znaš da ne smeš: cediti bubuljice, čupati sede ili - najgore od svega - guliti gel s noktiju. Ovo poslednje je zaista pravi zločin jer možeš ozbiljno oštetiti nokte. Ako neveštim postupkom uništiš gornji sloj, nokti će ti se opasno stanjiti i oslabiti i vrlo se teško od toga oporaviti.

 

1. korak: Skini površinski sloj

 

Upotrebi blagu turpiju i nežno ostruži zaštitni površinski sloj. Ako imaš dezen na noktima, struži sve dok ne dođeš do temeljne boje. To je važno jer ćeš tako omogućiti acetonu da prodre do najdubljih slojeva i ubrza proces skidanja gela. Kad je nokat mat, spremna si za sledeći korak. Pazi da ne sastružeš previše jer nikako ne želiš da dođeš do svog pravog nokta.

2. korak: Umotaj nokte

 

Da bi rastvorila gel, natopi tufere li loptice vate 100-postotnim acetonskim odstranjivačem laka, stavi ih na nokte i onda sve umotaj aluminijskom folijom, i to zaista čvrsto jer ćeš tako pojačati delovanje acetona; čak možeš preko svega navući rukavice. S tako zamotanim noktima čekaj dobrih 15 minuta.

3. korak: Odstrani preostalu boju

 

Kad skineš foliju i vatu, lak bi trebalo da bude uglavnom uklonjen. Ono što je ostalo oko kožice, vrlo oprezno očisti drvenim štapićem za kožicu. Ako nije otišao sav lak, ponovi prethodni korak i drži vate natopljene acetonom još pet minuta. Nemoj pritiskati niti strugati po noktima jer su sad već vrlo mekani i mogla bi ih oštetiti.

4. korak: Hidratacija, hidratacija

 

Nakon što si uklonila lak i gel, nokti i kožice biće ti vrlo suvi pa operi ruke i nanesi hidratantno ulje i na kožicu i na nokte da im povratiš vlažnost. Daj noktima bar nedelju dana da se odmore od delovanja acetona i neguj ruke hranjivom i hidratantnom kremom.

 

Što ako se gel ipak neće da se skine?

 

Čak i ako tačno pratiš uputstva, ponekad je gel manikir uporan i ne želi da se skine. Ponavljamo, ne guli nokte. U takvim ekstremnim slučajevima kada je lak kao zalepljen za nokte, obrati se profesionalcima. Manikirka zna kako da ti pomogne i pobrine se da ti nokti opet budu u savršenom stanju.

 

 

 


 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...