Isprobajte

Kockice leda u službi lepote: Pobedite bore, salo na stomaku, otečene oči i akne! (RECEPT)

Mi ćemo vam danas otkriti na koje sve neobične načine možete da upotrebite kockice leda i tako pobošljate svoje zdravlje i blagostanje

Nega
Autor:
Foto: Shutterstock

Većina nas kockice leda koristi za hlađenje ukusnih pića tokom vrelih letnjih dana. Ipak, to nije jedini način na koji možemo koristiti kockice leda. Ono što retko ko od nas zna jeste to da je njihova svrha mnogo veća od hlađenja limunade. Zbog toga, mi ćemo vam danas otkriti na koje sve neobične načine možete da upotrebite kockice leda i tako pobošljate svoje zdravlje i blagostanje

 

1. Pobedite salo na stomaku

 

Potrebno vam je:

- 3 kašike rastavića
- 1 veza ruzmarina
- 3 kašike kafe
- 400 grama zelenog čaja
- 1/2 litra vode

Priprema:

1. Nakon što ste kuvali gore navedene sastojke 15 minuta, ostavite tečnost da se ohladi. Zamrznite je u posudi za pravljenje kockica leda.


2. Stavite kockice leda u plastičnu kesu i masirajte stomak kružnim pokretima. Ceo proces bi trebalo da traje oko 15 minuta, sa 3 kratke pauze.

 

Neverovatni trik sa korektorom: Izgledajte mlađe za samo nekoliko sekundi!

foto: Shutterstock

2. Pobedite bore

 

Stimulisanjem cirkulacije krvi, led smanjuje bore ili usporava njihovo pojavljivanje. Svakog dana, nakon što ustanete, izmasirajte lice kesom napunjenom kockicama leda.

 

3. Pobedite otečene oči

 

Lako ćete se rešiti umora i otoka na očima ako umotate nekoliko kockica leda u maramicu i masirate područje oko očiju 2 minuta.

 

4. Pobedite akne

 

Smanjite pojavljivanje akni tako što ćete se prvo umiti. Onda, stavite nekoliko kockica leda u čistu maramicu i držite je na pogođenim delovima lica 3-5 minuta.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...