Sjajni trikovi

Aluminijumska folija u službi zdravlja: Rešava ova 4 svakodnevna problema!

Deo tela koji vas boli umotajte u aluminijumsku foliju i odmorite tako, što duže to bolje

Nega
Autor:
Foto: Shutterstock

Šta znate o aluminijumskoj foliji, osim što je koristite u kuhiinji? Alu folija se najčešće koristi za odlaganje hrane. Ali postoje još neke prednosti aluminijumske folije, s obzirom da tako dobro čuva toplotu.

 

Stavljanje aluminijumske folije na stopala je verovatno nešto što nikada niste probali. E pa, vreme je da počnete, jer su posledice fenomenalne. Sve što vam treba je sat vremena i nešto folije.

 

Predstavljamo vam još neke koristi za zdravlje koje možete da imate od korišćenja alu folije.

 

Prehlada

 

Prehlada je nešto sa čime se stalno susrećemo. Tada nastupa folija. Sve što treba da uradite jeste da uvijete stopala u aluminijumsku foliju i ostavite tako sat vremena. Nakon nekoliko "seansi" premetićete da su gotovo svi simptomi nestali. Ako nastavite da radite ovo, za nekoliko dana bićete kao novi.

 

Glavobolja, slabost, loše raspoloženje: Ovo su simptomi raka mozga koje ne smete da ignorišete!

foto: Shutterstock

Bol u zglobovima

 

Nema ničeg dobrog u bolu u zglobovima i želimo da ga se otarasimo što je pre moguće. Pre nego što uzmete neki lek, zašto ne biste probali prirodno rešenje. Deo tela koji vas boli umotajte u aluminijumsku foliju i odmorite tako, što duže to bolje. Ponavljajte ovo 10 dana i zaboravite na bol!

 

Opekotine

 

Ovo je svakako češći problem kod žena, ali nije ni čudo, jer mnogo više vremena provode u kuhinji. Sledeći put kada se opečete, uradite sledeće: očistite ranu pažljivo, stavite malo masti i čistu gazu, zatim ga zavijte folijom i bol će nestati za nekoliko minuta.

 

Umor

 

Čini vam kao da nemate više energije, a dan je tek počeo? Postoji rešenje. Stavite deo folije u zamrzivač na 2-3 sata. Svaki put kada osetite umor stavite foliju na obraze i kapke, ubrzo ćete se osetiti energičnije.

 

(Stil.kurir.rs)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...