Super Zdrav napitak

Poboljšajte probavu, očistite organizam: Ovi dodaci vodi čine čuda za celo telo! (RECEPT)

Ovaj blagotvorni napitak možete napraviti i u flaši s vodom, poneti ga sa sobom na posao i piti tokom dana

Nega
20:44h Autor:
Poboljšajte probavu, očistite organizam: Ovi dodaci vodi čine čuda za celo telo! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Čaša obične vode najbolji je prijatelj vašeg organizma, a ona može postati još blagotvornija dodate li joj začine lekovitih svojstava navedene u nastavku teksta. Dobićete super zdrav napitak za pospešavanje probave i čišćenje organizma.

Ovaj blagotvorni napitak možete napraviti i u flaši s vodom, poneti ga sa sobom na posao i piti tokom dana. Ukusan će biti i ako istovremeno dodate dva začina – zajedno dobro idu limunov sok i cimet, karanfilić i listići nane, sok limete i sveži krastavci, a sami isprobajte i druge kombinacije.

1. Sveže isceđeni limunov sok ili sok grejpa

Limun i grejpfrut odlični su izvori vitamina C, vrlo važnog antioksidanta koji pomaže u neutralizaciji slobodnih radikala u telu. Takođe su dobri pročišćivači organizma i podstiču probavu. Iscedite pola limuna ili limete u flašu vode.

2. Sveži listovi nane

Biljku nane možete i sami uzgojiti u bašti, na balkonu, a rašće i ako je držite unutra, samo je stavite pored prozora kako bi dobila dovoljno svetla. Nana, poznata i kao menta, aktivira pljuvačne žlezde i probavne enzime koji pomažu telu da apsorbuje hranjive materije iz hrane. Zbog svojih umirujućih svojstava pomaže kod želučanih tegoba.

Voda plus jedan sastojak, skida sve kilograme nakupljene tokom praznika!

foto: Profimedia

3. Karanfilić

Osim što pomaže kod problema s probavnim sistemom, uspešno se bori protiv parazita koji se mogu naći u ljudskom organizmu.

Ubacite u vodu tri do pet celih karanfilića i ostavite da malo odstoje kako bi dali aromu vodi. Kad popijete vodu karanfilić možete pojesti, samo pazite jer je dosta ljut.

4. Koren đumbira

Đumbir se već vekovima koristi kao lek kod loše probave, grčeva, mučnine i gasova. Uz to pospešuje cirkulaciju i deluje protivupalno i protivvirusno.

Đumbir veličine palca narežite na male kockice i dodajte vodi. Kao i kod nane, kad popijete vodu đumbir možete pojesti, ali pažljivo jer je takođe vrlo aromatičan.

5. Kriške svežeg krastavca

Krastavci vodi daju fini sveži ukus, a zato jer plutaju možete ih jesti dok pijete vodu. Pomažu u uklanjanju toksina iz probavnog sistema i snabdevaju telo vodom. Ne samo da sadrže antioksidanse i vlakna nego i pospešuju proizvodnju insulina u gušterači.

Kriške svežeg krastavca narežite na kvadratiće kako biste ih lako mogli jesti dok pijete vodu.

Mršava voda za pročišćavanje tela kod žena: 3 kg viška nestaje bez muke!

foto: Profimedia

6. Cimet

Odličan je lek protiv gljivica i virusa i pomaže kod loše probave. Pospešuje cirkulaciju, razgrađivanje masnoća tokom probave i regulisanje glukoze u krvi tako što usporava vreme potrebno da hrana iz želuca ode u tanko crevo. Komadić cimetovog štapića stavite u vodu i pustite da kratko odstoji kako bi aromatizovao vodu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs